Vraag & Antwoord

Anders (software)

vastlopen Windows2000 installatie

Anoniem
PC1
3 antwoorden
 • Ik heb het volgende merkwaardige computerprobleem.
  Mij pc met PIV 2,8 GHz processor, 1,5Gb geheugen, Asus P4C800 moederbord draaide onder Windows 2000 professional service pack 4. Enkele maanden geleden was het moederboard defect en is het door eenzelfde moederbord vervangen. Toen ook 2 x 512Mb geheugen erbij geplaatst. Enkele weken daarna werd het systeem instabiel. Op onvoorspelbare momenten verscheen het bekende blauwe scherm met de melding "Bad_Pool_Caller", en de stopcodes (0X00000040, 0x00000000, 0x8000000, 0x00000000). Na opnieuw opstarten kon dan weer voor kortere of langere tijd worden gewerkt totdat hetzelfde probleem zich weer voordeed.
  Daar deze stopcode veelal als oorzaak een defecte driver heeft, heb ik ook onder save mode gedraaid, doch ook dan trad het probleem op. Daar ik vermoedde dat er dan wellicht met het nieuw geplaatste geheugen iets mis was heb ik de pc naar de leverancier, MyCom te Eindhoven, gebracht. Daar hebben ze de pc aan een stress test onderworpen en het 2 dagen met een eigen XP installatie laten draaien. Het systeem heeft die tijd foultoos gedraaid. Ook het geheugen vertoonde geen fouten. Wel kreeg ik bij terugname de aantekening dat mijn Window2000 sinstallatie instabiel was. Dat was goed mogelijk daar hij al 3 jaar oud is.
  Na weer enkele malen onderbroken te zijn was het welletjes en besloot ik Windows2000 opnieuw te installeren. Dat lukt nu evenwel ook niet meer. Het systeem start vanaf CD-ROM op, laadt de meeste Windows2000 files (vanaf originele CD-Rom, met licentie) in het geheugen en dan "hangt" het systeem na ca 1 minuut. Ik weer terug naar MyCom. Daar neemt men een XP CD-ROM en wat blijkt : die wordt feilloos geïnstalleerd. Ergo, geen defect geheugen, geen defect moederbord, o.i.d. Weer thuis gekomen overwogen dat dan het enige verschil met de MyCom configuratie, buiten XP, de monitor was. Dus een andere monitor geprobeerd: zelfde probleem, systeem blijft weer hangen. Ook nog geprobeerd te installeren met een eertijds gemaakte back-up cd-rom van Windows2000 ingeval het origineel een beschadiging heeft, maakt niets uit. In het BIOS alle instellingen nagelopen, hyperthreading uitgeschakeld (veroorzaakt met Windows2000 instabiliteit volgens de moederbord handleiding), enz. Maakt allemaal niets uit.
  Nu gaat bij mij het licht uit en weet ik het niet meer. Morgen weer terug naar MyCom met mijn Windows2000 CD-ROM en eens zien of zij die dan geïnstalleerd krijgen. Ondertussen wel behoorlijk gefrustreerd geraakt omdat ik nog steeds niet weet wat nu de oorzaak is.
  Wie helpt me uit de brand c.q. herkent dit probleem en heeft er een oplossing voor gevonden ?
  :cry:
 • Het is voor mij een bekend probleem die makkelijk is te omzeilen:

  1. Je maakt op je HD een aparte partitie aan en kopieer daar de complete W2000 CD naar toe. Vanaf deze partitie kan je dan installen. Denk er om dat je CD niet naat de C: kopieert want dan lukt het niet.
  2. Op de W2000 CD staat een map (weet niet meer hoe deze heet maar even zoeken, is vlgns mij een van de laatste mappen) en maak hieruit een set diskettes aan waarmee je de pc opstart. In deze procedure wordt automatisch naar de cd gezocht resp. om gevraagd.

  Succes
 • Bedankt voor je aanwijzing. Het is echter onmogelijk om de Windows2000 CDROM te lezen want ook daar kom ik niet in. Als Ik de pc vanaf CDROM opstart met de Windows2000 cd kom ik direct in het blauwe set-up scherm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.