Vraag & Antwoord

Anders (software)

Database voor vinyl / platen

6 antwoorden
  • Dag mensen, Ik wil graag een database maken voor al mijn vinyl. Alle platen wil ik graag ordenen hierin en daarbij wil ik ook een zoekfunctie dat ik kan opzoeken of ik die plaat al heb ja of nee. Weet iemand hier een goede oplossing voor ? En zou iemand mij daar uitleg over kunnen geven ? Bij voorbaat dank
  • met excel kan je wel leuke dingen maken, wil je een echte database maken dan kan je misschien beter Access nemen. Met excel heb je wel leuke list functies en sorteerfunctie, als je bijvoorbeeld een kolom selecteerd en je klikt met je rechtermuisknop op die geselecteerde kolom en je maakt er een lijst van. Dan kan je op heel veel manieren sorteren. Oplopend, aflopend, op één naam uit de lijst, etc. Met access kan je ook leuke dingen maken en je kan met queries dingen mooi sorteren en zoeken.
  • Die list functies heb je ook in Access en in Access kan je heel gemakkelijk allerlei menuutjes en rapporten maken. Access is een echt database programma.
  • www.discogs.com
  • [quote:3247bd8033]www.discogs.com[/quote:3247bd8033] Ja.... duh :-? Ik wil van de platen die ik in bezit heb een compleet overzicht maken. Bedankt mensen voor de reacties !
  • Hangt er maar net van af wat je allemaal in dat overzicht wil hebben... Op discogs kun je ook je collectie laten exporten naar excel dus

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.