Vraag & Antwoord

Anders (software)

lichte firewall, antivirus en anti spyware

19 antwoorden
 • beste mensen, ik ben op zoek naar de lichtste firewall antispyware en antivirus software.. heb op dit moment de firewall en antivirus van symantec. antispyware is van webroot (webroot spy sweeper). ze vreten allen geheugen, (heb maar 360 ofzo) heeft iemand sugesties? alvast bedankt!
 • Wat betreft antivirus zou ik het wel weten... NOD32, geweldig applicaat! Wat betreft antispyware en firewall ben ik er niet zo zeker van welke de lichtste (en de beste) is maar ik denk dat de meeste totaaloplossingen vrij zwaar zijn en dat je eerder uitkomt op een combinatie van verschillende programma's. Wil je per se een 'alles in één pakket' dan zou je Trend Micro PC Cillin eens kunnen testen.
 • nod32 ok! die komt erop. het maakt me niet zoveel uit als ik elk programma van een andere maker heb, zolang het maar weinig geheugen slurpt! hartelijk dank! nog meer opties?
 • Spywareblaster, Spywareguard, Spybot Search & Destroy, Ad-Aware(evt de betaalde pro-versie met Ad-Watch resident draaiend) (allen antispyware), Winpatrol (houdt van alles in de gaten), Firefox (browser) en als firewall zou je Look'n'stop kunnen proberen(niet echt makkelijk, wel licht).
 • Of je koopt een el-cheapo router met een firewall die je kan configureren, maar dan ben je meteen geld over de balk aan het smijten. Zelf gebruik ik Zonealarm Pro firewall, ik heb er geen last van wanneer die draait maar ik heb ook genoeg intern geheugen.'Neemt +/- 4500kB aan systeem bronnen in beslag.
 • [quote:98427b4fb7="Get"]Spywareblaster, Spywareguard, Spybot Search & Destroy, Ad-Aware(evt de betaalde pro-versie met Ad-Watch resident draaiend) (allen antispyware), Winpatrol (houdt van alles in de gaten), Firefox (browser) en als firewall zou je Look'n'stop kunnen proberen(niet echt makkelijk, wel licht).[/quote:98427b4fb7] Firefox is ook niet super veilig, Opera is volgens mij de veiligste browser en is ook vrij ligt. Ik vind hem alleen net zo lekker werken. Ik gebruik zelf Mozilla suite met alleen de browser geinstalleerd. ZoneAlarm en Norman Corporate Edition. Maar die zijn voor jou niet aan te raden, Norman gebruikt toch al snel 35MB werk geheugen en die on acces scanner maakt het heel traag met opstarten. ZoneAlarm is niet erg zwaar en eenmaal actief merk je er weinig van, maar het vertraagt wel het opstarten en afsluiten flink. Volgens mij is Kerio wel een lichte firewall en als lichte virusscanner kan je inderdaad het best NOD32 nemen, die is ook nog eens heel goed, is vaak als beste getest.
 • Kerio wordt binnenkort zelfs [url=http://www.kerio.com/kpf_home.html]erg licht[/url] ... Als het om veiligheid gaat zijn zowel Firefox als Opera uitstekend te noemen, maar qua gebruik is Firefox prettiger.
 • inmiddels heb ik nod32, firefox en zonealarm. Ga nu in plaats van zonealarm kerio maar even proberen. jullie worden allen hartelijk bedankt! btw, nod32 is inderdaad errg licht, werkt fijn en snel, kortom: super programma!
 • Ik zou geen kerio versie nemen, kerio stopt met de gratis versie! http://www.zdnet.nl/news.cfm?id=49991
 • Bovendien vind ik Kerio ook niet zo licht: laatst heb ik 'm voor Sygate in de plaats gezet omdat Ewido m'n systeem danig vertraagde en ik wilde kijken of dat door Sygate kwam. Wat me opviel was dat Kerio veel meer van m'n systeembronnen vergde dan Sygate (en Ewido vertraagde m'n systeem er niet minder door). De advanced modus van Kerio vind ik daarbij ronduit irritant terwijl ik de beginnersmodus (of hoe die ook heet) weer veel te coulant vind. Kortom, niet mijn kopje thee, Kerio. Op NOD na vind ik discussies over lichtheid van beveiligingsprogramma's in de praktijk nogal marginaal; doe maar eens een clean install van XP en kijk hoe die draait, gooi er daarna om het even welk beveiligingsprogramma op en je merkt hoe je systeem daar onvermijdelijk minder snel door wordt. Misschien het één ietsje meer of minder dan het ander maar werelden van verschil zijn het nou ook weer niet.
 • Anti virus: http://www.avast.com/ Firewall: http://www.zonelabs.com/store/content/home.jsp Wel goed opletten dat je de freeware versie kiest. Zowel Avast als Zonealarm, zijn betrouwbaar, hebben regelmatige updates, en zijn makkelijk te gebruiken.
 • ik vind AVG veel prettiger dan Avast. Bovendien is AVG ook niet zo systeembelastend...
 • [quote:d06b7aeba2="Eddy X"]Anti virus: http://www.avast.com/ Firewall: http://www.zonelabs.com/store/content/home.jsp Wel goed opletten dat je de freeware versie kiest. Zowel Avast als Zonealarm, zijn betrouwbaar, hebben regelmatige updates, en zijn makkelijk te gebruiken.[/quote:d06b7aeba2] De TS was volgens mij tevreden met NOD32, en Zone Alarm is ook niet echt licht meer. Ik heb het gebruikt sinds versie 1.nogwat en toen was het nog lekker licht, maar niet echt stabiel en ook niet erg goed. Nu is het stabiel en werkt het prima alleen is het toch vrij zwaar geworden. Ze hebben er allemaal troep in gegooid. Als ZoneLabs nu eens die hele installatie ging opschonen, en niet al die troep zoals een Flash tutorial er bij te stoppen, dan was het al een heel stuk bruikbaarder. Verder heb je ook niks aan dat Basic MailSafe email protection, AV monitoring, en die alerts zijn ook knap irritant, daar zouden ze ook alleen de programaccess alerts van moeten houden, de rest bekijk je maar in de log. Wat betreft het werkgeheugengebruik van Zone Alarm, dat ligt bij mij tussen de 4 en 12MB.
 • beste mensen, vind kerio best goed programma, alleen is de advanced optie inderdaad ronduit irritant. het tis wel licht, gebruikt bij mij 8 mb geheugen. zijn er nog andere gratis en lichte optie behave zone-alarm? zone alarm gebruikt bij mij ruim 13 mb.. sygate=symantec niet? heb nieuwste coorperate editi geinstalleerd gehad, gebruikte erg veel geheugen (lag rond de 30mb ofzo) dank mensen!
 • Dit soort discussies liggen altijd errug gevoelig.....:wink: maar goed, op gevaar af dat het volgende geachte forumlid een fatwa over me uitspreekt: Sygate vind ik persoonlijk de prettigste in het gebuik. En dat ie misschien ietsje zwaarder is.....ach.....
 • avast + kerio vind ik een prima combi 8)
 • [quote:9e7b150a00="Security"]avast + kerio vind ik een prima combi 8)[/quote:9e7b150a00] Ben ik helemaal mee eens. :D
 • [quote:4e49644785="RobertoAL"]beste mensen, vind kerio best goed programma, alleen is de advanced optie inderdaad ronduit irritant. het tis wel licht, gebruikt bij mij 8 mb geheugen. zijn er nog andere gratis en lichte optie behave zone-alarm? zone alarm gebruikt bij mij ruim 13 mb.. sygate=symantec niet? heb nieuwste coorperate editi geinstalleerd gehad, gebruikte erg veel geheugen (lag rond de 30mb ofzo) dank mensen![/quote:4e49644785] Ik denk niet dat je het veel lichter zal vinden, erg veel smaken heb je niet. Ik ben een beetje voor je gaan googlen, maar vond niet echt meer als de eerdergenoemde kerio, zonealarm en sygate, de enige die ik nog vond wat nog ergens op lijkt is Agnitum (nooit van gehoord), verder heb je natuurlijk ook nog de firewall van windows xp sp2 (of je daar nou gelukkig van wordt).
 • Dank je wel man! ben op dit moment look 'n stop aan het proberen, kost 6 mb geheugen.. we gaan de goede kant op! Ik zal agnitum nu ook maar ff proberen, zal ervaring wel laten horen! nogmaals: thanx!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.