Vraag & Antwoord

Anders (software)

Verschil in Clonen en image maken met Norton Ghost

Anoniem
Mr. Lee
2 antwoorden
 • Hoi allemaal,
  Ik heb hier een vraagje over het backup maken van een partitie met Norton Ghost 2003.
  Ik heb een oude schijf (20GB) die aan het begeven is. Hij heeft 2 NTFS partities. Dus wil ik de inhoud naar een nieuwe grotere harde schijf (80GB) overzetten.
  Is er een verschil in resultaat tussen deze 2 manieren:
  1. Rechtstreeks partities van de oude schijf clonen naar de partities van de nieuwe schijf.
  2. Eerst image-bestanden maken van de oude partities, deze image-bestanden tijdelijk op DVD/externe schijf bewaren. Als de nieuwe schijf aangeloten is dan de image-bestanden op de nieuwe partities terug zetten. Deze manier is wel omslachtig maar ik heb dan altijd de image-bestanden. Ik ben namelijk bang dat de oude schijf begeeft tijdens het rechtstreeks clonen van partitie naar partitie (manier 1).
  Mijn vraag: is het resultaat hetzelfde of ik de eerste of de tweede manier gebruikt? Kan ik mijn systeem opstarten als ik de tweede manier gebruikt?
  Ik weet wat je willen zeggen: Gewoon uitproberen.
  Het probleem is dat de oude schijf van het werk is. De computer staat op het werk. Ik heb alleen de schijf uit gehaald om de inhoud te clonen. Dus ik kan thuis niet uitproberen of Windows start op mijn computer. De
  hardware conjfiguraties van beide pc zijn anders. Dat had ik gemerkt toen de nieuwe schijf (nadat ik de partities heb overgezet) aan mijn pc is aangesloten. Windows XP sart niet op; er verschijnt de melding dat de
  hardware configuratie gewijzigd is en ik de keuzes heb om normaal te starten, veilig modus en nog een andere mogelijkheid per comando's of zoiets. Het maakt niet uit wele optie ik kies, er volgt een zwart scherm met de cursor linksboven. De nieuwe schijf moet werken als ik morgen op het werk ben.
  Graag julie advies/ervaring/hulp. Alvast bedankt.
 • Het resultaat is uiteindelijk hetzelfde, alleen de weg is verschillend. Overigens maakt het weinig uit, of de schijf het begeeft tijdens het klonen of het draaien van een image. Het is dezelfde belasting voor de eerste schijf. Misschien is het slimmer eerst onvervangbare bestanden te backuppen. En dan daarna proberen te klonen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.