Vraag & Antwoord

Anders (software)

Testsoftware voor computercomponenten

7 antwoorden
  • Kennen jullie goede software voor het testen van computercomponenten. En dan bedoel ik dus zoiets als memtest voor het geheugen is, maar dan voor processor/koeling, moederbord (als dat softwarematig te testen valt), HDD, CDRW. Uiteraard hoeft dit niet allemaal in één programma te ziten, aangezien de meesten tests het beste werken als ze niet in windows worden uitgevoerd. En je waarschijnlijk dus test voor test vanaf floppy of CD moet draaien.
  • Deze al eens doorgelezen? http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=141299
  • ik kon al raden dat die link gegeven zou worden, ja die heb ik al eens (vrij recentelijk) helemaal doorgelezen. Ik vind er memtest, en een paar cpu burners, maar ik zie er geen software bijstaan die de hardeschijf echt test (buiten windows), en ook niet iets voor optische apparaten. Wat kan ik het beste doen om die twee echt goed te testen, en dan vind ik de hd nog het belangrijkst.
  • hd testen doe je best met programma van de producent. Bijvoorbeeld maxtor heeft dat op zijn site staan...
  • Western Digital Data Lifeguard? Die heeft geen optie om te testen, die geeft alleen info over de hdd (vaak ook als deze stuk is). Mogelijkheid om de ene hdd te kopieren naar de andere. Installeren van een hdd en instructies daarbij.
  • Heb je "Data Life Guard Diagnostic for DOS (floppy)" ook bekeken? http://support.wdc.com/download/index.asp
  • [quote:4477b8b0b7="kid-jansen"]Kennen jullie goede software voor het testen van computercomponenten.[/quote:4477b8b0b7] Veel diagnostische software staat op de [url=http://www.ultimatebootcd.com/]Ultimate Boot CD.[/url]

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.