Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

snelk. naar prog in word

Anoniem
Menno2
13 antwoorden
 • is het mogelijk een werkbalk in word samen te stellen met daarin snelkoppelingen naar programma's?
  ik heb al rondgekeken bij aanpassen enzo. maar ik krijg het niet voor elkaar,
 • Naar mijn weten is het niet mogelijk om in Word koppelingen te maken naar externe programma's.
  Waarom zou je dit willen vanuit Word als ik vragen mag? Ben ik gewoon even benieuwd naar.
 • Je zou voor elk programma wat je wilt kunnen starten een macro kunnen schrijven, en deze dan aan een knop toewijzen.
  Of je daar nou zou blij van wordt..
 • Je maakt dit soort macro's:

  Sub app_Frame()
  Shell "D:\Program Files\Adobe\FrameMaker7.0\FrameMaker.exe"
  End Sub

  Als je dan eerst een Nieuw Menu in een werkbalk zet en daarin knoppen maakt naar allemaal van dat soort macro's, dan heb je een startmenu in Word.
 • ik wou een snelkoppeling maken naar een woordenboek, dus vandaar.

  ik heb nog nooit met macro's of dergelijke gewerkt,, maar ik zal me er eens een beetje in verdiepen,, dit zal wel moeten lukken,,

  iig allen bedankt
 • Je zou anders ook een snelkoppeling naar een woordenboek in de werkbalk 'Snel starten' op de Taakbalk van Windows zetten. Dan is deze snelkoppeling ook altijd snel beschikbaar.
 • daar zit wat in ja,, maar omdat het meerdere woordenboeken zijn (N-D, D-N, N-F etc.) neemt dit de nodige ruimte in,, en hij staat al te vol,,
  daarbij lijkt het me ook wel eens leuk/handig om met die macro's bezig te gaan :wink:
 • nu ik er even over dacht,,
  is het mogelijk om in dat snel start menu op de werkbalk een snelkoppeling te maken, die zorgt voor een soort pop up/menu (startmenu-achtig) waarin meerdere iconen beschikbaar zijn?
 • Is het niet mogelijk om met hyperlinking wat te knutselen?
 • Nieuw menu is de onderste optie in Aanpassen - Opdrachten. In dat menu kun je dan weer allemaal knoppen/opties maken. En aan iedere knop in dat (sub)menu koppel je dan een van de macro's waarmee je een programma start.
 • Je kan er ook mappen inzetten. Indien die verborgen zijn door ruimtegebrek, zullen het menu's zijn als je op de pijltjes klikt.

  Duidelijk?
 • ok ehm,,
  - wat betreft die macro's,, dat lukt redelijk,, ik ben zo ver dat ik ze op een werkbalk (in Word) kan zetten,, ik was nog aan het uitvogelen of ik die knoppen dan een symbool kan geven ipv tekst (is dit mogelijk?)
  @ Paulus, ik bedoelde in mijn vorige reactie eigenlijk menus's op de werkbalk (in Windows) in het snelstart menu, die dan zoals het startmenu doet "uitrollen"
 • Je kan in de windows-werkbalk snelstarten een nieuwe werkbalk zetten die naar een map linkt. In die map zou je dan snelkoppelingen naar je programma's kunnen plaatsen: Rechtsklikken in de taakbalk, Werkbalken - Nieuwe werkbalk - map kiezen - werkbalk naar snelstarten schuiven.

  Je kan knoppen in een word-werkbalk van een plaatje voorzien door via Aanpassen met rechts op de knop te klikken en dan te kiezen voor Alleen afbeelding en/of Knopvlak veranderen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.