Vraag & Antwoord

Anders (software)

ik wil weten hoe het programma alcohol werkt.

Anoniem
gerben
2 antwoorden
 • ik wil weten hoe het programma (brandprogrgamma's) alcohol, deamon tools, clone cd, blindwriter. het gaat me om het principe, want ik vermoed dat ze allemaal een overeenkomst hebben.
  laat ik mijn eerste vraag maar eens stellen (dit is mijn eerste vraag ooit in een forum)en kijken of het lukt.


  Mount the MINI_.MDS CD-Image using Daemon Tools v3.47 or Alcohol 120% v1.9.5.3105

  ik kan engels lezen, maar weet niet wat ze bedoelen, omdat ik de programma's niet begrijp.
  ik heb dezen programma's gedownload, trailversie, nadat ik alcohol opgestart heb, open ik die mds bestand, maar er staat nergens "mounten"
  alvast bedankt.
 • "Mounten" is zoiets als het beschikbaar stellen van een bestandssysteem aan het besturingssysyteem. Om bv een CD uit te kunnen lezen onder Windows moet de CD gemount worden. Windows doet dat automatisch al voor je nadat je 'm in de drive hebt gestopt, dus kun je door erop te klikken meteen de inhoud uitlezen. In verschillende Linux distributies kom je nog regelmatig tegen dat je - nadat je een CD in de drive hebt gestopt - 'm eerst moet mounten voordat je 'm uit kunt lezen.

  Daemon-tools, Alcohol en Nero kunnen binnen Windows een virtuele CD/DVD drive aanmaken. Je krijgt dan in verkenner gewoon een extra drive te zien met driveletter. Wanneer je een CD image (kopie bestand van een volledige CD) op je harddisk hebt staan, dan kun je deze in een virtuele CD speler "mounten" om hem vervolgens uit te lezen. Dat is bijvoorbeeld handig om de image van een zojuist gekopiëerde CD te testen VOORDAT je 'm op CD brand.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.