Vraag & Antwoord

Anders (software)

mail versturen via smtp op andere lokatie

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Ik ben op reis met mijn laptop. Als ik mail wil versturen in Outlook, of Outlook Express, krijg ik een melding “relay denied”. De smtp server staat nog steeds op smtp.tiscali.nl.
  Ik begrijp dat de server niet externe e-mail accepteert, maar is er een manier om mijn mail te versturen vanuit Outlook (Express) door het wijzigen van settings?
  Ik heb niet de smtp settings van het hotel waar ik ben.

  Alvast bedankt.

  Herbert
 • Om mail te verzenden via de smtp server van je provider moet je verbonden zijn via een connectie van je provider (inbel of adsl/kabel).
  Via een externe (lees: niet-tiscali in jouw geval) kun je, zoals je al gemerkt hebt, geen mail sturen. Dit wordt niet toegestaan, aangezien dan de server wordt opgezet voor relaying en spam verzendingen.
  Het makkelijkste is om gebruik te maken van webmail, als je per se via je tiscali account wilt mailen: http://services.tiscali.nl/cp/sso/Login.jsp?d=tiscali.nl&l=nl
 • Doorgaans is verzenden wel terdege mogelijk. Dit geeft zoals meneer_ed aangeeft inderdaad een wagenweide opening voor wat hij noemt relaying en spam, maar het zit gewoon zo inelkaar. Je hoeft bij smtp zelfs je password niet op te geven. Het enige wat je hoeft te doen is de smtp-gegevens in te vullen van de provider waar je op dat moment bent ingelogd.
 • Op de Tiscali website staat dit:

  [i:b79044d31b][b:b79044d31b]Hoe kan ik e-mailberichten versturen als ik geen verbinding heb via Tiscali?[/b:b79044d31b]

  Zodra u verbinding heeft met een andere internet-provider en probeert e-mail te verzenden via Tiscali, dan zal de server van Tiscali dit weigeren, omdat u geen verbinding met ons heeft. U kunt dit probleem oplossen door in plaats van de uitgaande e-mail-server (SMTP) van Tiscali de uitgaande e-mail-server (SMTP) in te vullen van de provider waarmee u verbonden bent.

  Via het linker menu kunt u onder Communicatie, E-mail selecteren. Daar vindt u ons overzicht van handleidingen. U dient hier dan de server smtp.tiscali.nl te vervangen voor de uitgaande mailserver van de provider waarmee u verbonden bent.[/i:b79044d31b]

  En dat is zo bij bijna alle providers trouwens.

  Gr,
  Jim


  [b:b79044d31b]EDIT:[/b:b79044d31b]

  En terwijl ik dit schreef heeft J. de Boer ongeveer hetzelfde gezegd.
  Ik was dus net te laat :(

  J.
 • En de TS schreef ook: Ik heb niet de smtp settings van het hotel waar ik ben
 • Inderdaad, even over het hoofd gezien. Goed lezen :oops: In dat geval zit er naar mijn idee niets anders op dan webmail.
 • [quote:058c29087c]En de TS schreef ook: Ik heb niet de smtp settings van het hotel waar ik ben[/quote:058c29087c]Tja,
  dat heb ik begrepen als: [i:058c29087c]Ik heb niet de smtp settings [u:058c29087c]ingevuld[/u:058c29087c] van het hotel waar ik ben[/i:058c29087c]

  Foutje, bedankt :cry: .

  Jim
 • Als je een gmail account hebt, kan je mail verzenden via een gmail-smtp server. Misschien kan je daar iets mee?
 • Bedankt voor het meedenken.

  Jammer, Webmail blijft dus als enige optie over.
 • Zoals venzent al aangeeft, kun je via gmail wel per smtp mail versturen. Let wel even op de instellingen (account invullen en SSL gebruiken).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.