Vraag & Antwoord

Anders (software)

hoeveel office licenties?

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Gister werd ik gebeld om voor een seniorencursus laptops te leveren, inclusief Windows en Office. Windows wordt standaard geleverd, maar Office moet los worden gekocht. Ik dacht dat zo'n pakket hooguit 100 euro zou kosten, maar ik kwam het dubbele tegen. Er staat alleen niet bij om hoeveel licenties het gaat?
  Is die 200 euro voor 1 licentie? Dus voor elke laptop moet ik dan apart Office aanschaffen?
  Weet iemand waar ik anders aan oudere versies van Office (bijv. XP) kan komen? Deze versies zijn ook goed genoeg. het hoeft niet het nieuwste van het nieuwste te zijn.
 • Ik vrees dat je inderdaad per user een licentie zult moeten aanschaffen.

  Zie hier ook even voor verdere informatie http://microsoft.com/licensing :wink:

  Oudere versies zijn dacht ik niet meer te koop via de normale retail kanalen.
 • [quote:dda5e026c3="yolk2003"]Weet iemand waar ik anders aan oudere versies van Office (bijv. XP) kan komen? Deze versies zijn ook goed genoeg. het hoeft niet het nieuwste van het nieuwste te zijn.[/quote:dda5e026c3]Is OpenOffice.org geen alternatief? http://nl.openoffice.org/
 • [quote:94709be67d="Captain_Kansloos"][quote:94709be67d="yolk2003"]Weet iemand waar ik anders aan oudere versies van Office (bijv. XP) kan komen? Deze versies zijn ook goed genoeg. het hoeft niet het nieuwste van het nieuwste te zijn.[/quote:94709be67d]Is OpenOffice.org geen alternatief? http://nl.openoffice.org/[/quote:94709be67d]Waarschijnlijk niet:[quote:94709be67d="yolk2003"]Gister werd ik gebeld om voor een seniorencursus laptops te leveren[..][/quote:94709be67d]
 • al met al moet ik zeggen dat O.O 2 deuren opent die voor mij nog gesloten waren, ook mbt compatibaliteit met MS Office valt niet tegen.
 • Eventueel een Works Suite overwegen, die kosten vaak minder dan een Word licentie. Wanneer je les geeft op een school (zou kunnen, ook voor ouderen), dan kun je een Studenten versie (Meestal met Word en Excel) overwegen. Daar kun je 3 computers mee inrichten. Studentien versie werkt overal, dus ja, doe er niet te moeilijk over.
  TJa, Office is inderdaad erg duur. Heb je alleen Word nodig, of ook Excel? Of heb je nog meer nodig?
 • [quote:2f0f2c014c="yolk2003"]Gister werd ik gebeld om voor een seniorencursus laptops te leveren, inclusief Windows en Office. Windows wordt standaard geleverd, maar Office moet los worden gekocht.[/quote:2f0f2c014c]Soms is het ook goedkoper om gewoon een A-merk systeem te verkopen met alles er op. En anders zien dat je een OEM Office versie kan leveren. Kost vaak bij winkels maar 70 euro extra, en dat is echt heel erg weinig. Betekent dat er voor winkels soms toch nog heel wat mogelijk is. OEM produkten mogen iha alleen bij nieuwe computers worden geleverd, en daar gaat het hier kennelijk ook om. Mocht het een cursus van Seniorweb zijn, dan biedt Seniorweb soms ook nog het een en ander. Maar ja, misschien wel extra gedoe.
 • ff gecheckt ouderen helaas niet.
  enige mogelijkheid is via MS licensing…
  Geen student / teacher.
 • [quote:dce7741b6e="MichielPH"]Waarschijnlijk niet:[quote:dce7741b6e="yolk2003"]Gister werd ik gebeld om voor een seniorencursus laptops te leveren[..][/quote:dce7741b6e][/quote:dce7741b6e]Ik zie niet zo snel waarom dat een belemmering zou moeten zijn??
 • Het is zeker een alternatief wanneer de ouderen die pakketten zelf willen gebruiken. Zelf geef ik ook cursussen. Dan is het voor mij belangrijk dat ze die software leren gebruiken die ze op hun eigen computer ook hebben. Hoewel, eigenlijk niet echt nodig, vermoedelijk wel verstandig. Juist deze mensen hebben vaak een computer met Word/Office.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.