Vraag & Antwoord

Anders (software)

filezilla: eigen ftp server.

3 antwoorden
  • Hallo, Ik ben bezig om met filezilla mijn eigen ftp server op te zetten. Nu is dit al half gelukt, nu moet ik het alleen nog voor elkaar krijgen dat andere mensen van mijn server kunnen download. Ik dacht dat het zo moest: die mensen voeren in hun ftp client in mijn ip adress, poort, username en password. Alleen als ik dit doe krijg ik een bestand te zin: acces denied. Hoe moet ik dan met mijn eigen ftp server verbinden? Alvast bedankt, Floris Hoogenboom
  • Dat is ook de manier om verbinding te maken. Het ligt dus waarschijnlijk aan je beveiliging. Heb je in je router al ingesteld dat poort 21 wordt doorgestuurd (forward) naar je server? Van huis uit testen lukt mij trouwens ook niet. Ik moet het "thuis-IP" van mijn server (192.168.0.50) intikken om verbinding te maken. Vanaf een pc buiten het thuisnetwerk kan ik wel het externe ip-adres van mijn internetprovider gebruiken. Als ik thuis het externe ip-adres invul, krijg ik ook "acces denied".
  • Je bedoelt dus dat ik in mijn modem/router moet zetten dat al het verkeer op poort 21 word doorgestuurd naar mijn localhost?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.