Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Documentstructuur niet weg te krijgen

I. de Groot
8 antwoorden
 • Hoi,
  Ik heb een raar probleem met Word 2003.
  Als ik het programma start, komt tegelijkertijd met het normale werkvenster ook het venster 'documentstructuur' aan de linkerkant te staan.
  Uiteraard kan ik dat wel weer wegklikken met een icoon in de Standaard werkbalk, maar elke keer dat ik dan een nieuw document begin of Word opnieuw start, staat het er weer. Uiterst irritant.
  Ik kan nergens iets vinden om het standaard uit te zetten.
  Wie weet hoe ik dit kan doen.
  Word opnieuw installeren heeft geen zin. Dat heb ik al geprobeerd.
 • Je kunt dit eens proberen:
  Open een leeg document.
  Schakel dat scherm uit.
  Sla het document op als Normal.dot.
  Zet deze normal.dot over de normal.dot die wordt gebruikt als je Word opent.
 • Ik denk dat het al genoeg is om normal.dot te openen in Word, de weergave op Standaard te zetten en dan normal.dot op te slaan. Dan behoud je evt. in normal.dot opgeslagen settings.
 • Dat doe je op mijn manier ook. Vaak is normal.dot geblokkeerd tegen schrijven als je het op jouw manier doet. Lukt het op die manier wel, dan is dat uiteraard ook goed.
 • En als je normal.dot even opzoekt (met de zoek-functie) en verwijderd? Dan maakt Word automatisch een nieuwe normal.dot aan. Die kan je dan wel weer aanpassen aan je eigen instellingen. Door Word opnieuw te installeren, is je oude normal.dot namelijk niet verwijderd. En daarin zit toch jouw ongewenste instelling….
  Verwijderen lukt alleen als Word afgesloten is, anders is het beveiligd tegen verwijderen.
 • Het advies om normal.dot te verwijderen is wel aardig, maar hier staan toch ook al je instellingen m.b.t. eigen icoontjes enzo. Dus je bent wel [u:4b39ba58ab]alle[/u:4b39ba58ab] eigen instellingen kwijt
 • Klopt, je moet dit dan meer zien als een laatste middel. Hoe meer je hebt geknutseld aan Word, hoe meer je weer moet herstellen. Maar de meeste standaardinstellingen zijn toch redelijk handig.
 • Ga eens naar extra, opties, weergave en haal het vinkje bij taakvensters eens weg. Office afsluiten en opnieuw opstarten.
  Geen normal.dot aanpassen dus!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.