Vraag & Antwoord

Anders (software)

[Word2003] Geselecteerde tekst direct overschijven

Anoniem
MichielPH
7 antwoorden
 • Tot voorkort was het in word altijd de gewoonte dat als ik iets aanklikte en ging typen, de geselecteerde tekst direct werd overschreven. (net zoals in alle andere applicaties).

  Maar spontaan ineens is dit veranderd. (Wel dragon naturally speaking gebruikt, maar blijft nu ook als het programma verder niet actief is).

  Is het ergens een standaard instelling die ik kan aanpassen?
  Alvast bedankt, de hele tijd eerst op del drukken wordt je ook sip van :).
 • Druk eens op de [i:2396e126ca]Insert[/i:2396e126ca]-toets. Deze staat naast [i:2396e126ca]Home[/i:2396e126ca] en boven [i:2396e126ca]Delete[/i:2396e126ca].
 • [quote:aab3e81ba7="MichielPH"]Druk eens op de [i:aab3e81ba7]Insert[/i:aab3e81ba7]-toets. Deze staat naast [i:aab3e81ba7]Home[/i:aab3e81ba7] en boven [i:aab3e81ba7]Delete[/i:aab3e81ba7].[/quote:aab3e81ba7]

  Insert is het niet want ik overtyp ook niets :). Insert aangezet overtyp je wel dingen, maar probleem blijft…

  zal er even bij zeggen: ben echt doorgewinterde ICT-er :)

  Nog leuk effect bij deze: als je wat selecteerd en je op del of backspace drukt gebeurt er dus ook niets met deze tekst.
 • Probeer eens: Extra - Opties - Bewerken - Selectie overschrijven. Aan/uit, of dat verschil maakt. Als ik hem uitzet, dan wordt de selectie idd niet overschreven, maar komt wat ik type vóór de selectie te staan. Als ik op Backspace druk gebeurt er niks. De selectie gaat wel weg als ik op Delete druk.

  Ik denk dat ie bij jou uitstaat en aangezet moet worden. Wellicht heeft die draak in die optie gerommeld. Blijft het probleem, probeer dan eens normal.dot te verversen door hem te hernoemen of te verwijderen en dan Word opnieuw te starten.
 • [quote:4d60c23388="Paulus"]Probeer eens: Extra - Opties - Bewerken - Selectie overschrijven. Aan/uit, of dat verschil maakt. Als ik hem uitzet, dan wordt de selectie idd niet overschreven, maar komt wat ik type vóór de selectie te staan. Als ik op Backspace druk gebeurt er niks. De selectie gaat wel weg als ik op Delete druk.

  Ik denk dat ie bij jou uitstaat en aangezet moet worden. Wellicht heeft die draak in die optie gerommeld. Blijft het probleem, probeer dan eens normal.dot te verversen door hem te hernoemen of te verwijderen en dan Word opnieuw te starten.[/quote:4d60c23388]


  En zowaar: dat is hem… hartelijk dank. scheelt weer uren ergeren … :)
 • Laten we zeggen, ik zit al 2 maand elke werkdag in een duf hokje, helft van de tijd alleen. [i:69be3d6ce1]Stage of zoiets..[/i:69be3d6ce1]

  Had het niet helemaal begrepen, sorry.
 • Och en nu voel je je eenzaam? :-) Je hoeft je niet te verontschuldigen hoor, anders had ik wel "Insert-knop" geroepen :-)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.