Vraag & Antwoord

Anders (software)

Rechten softwarepakket "verdwenen bedrijf"

Anoniem
WatchDog
3 antwoorden
 • Beste

  Ik heb een ietwat ongewone vraag. Sinds vorig jaar gebruiken we het oude programma Home Design 3D op school. Met het programma kan je huizen ontwerpen. Omwille van z'n eenvoud (beperkte aantal menu's) verkiezen we als school hiermee te werken.
  Het programma is echter midden de jaren '90 ontwikkeld door de firma Expert Software die nu niet meer bestaat (overgenomen of failliet?). Weet er iemand hoe het nu zit met de rechten op zo'n pakket? Zijn die vervallen? Kan je die kopen?

  Bedankt voor een antwoord

  Groetjes

  WD
 • Dat ligt er maar helemaal aan wat er met het bedrijf gebeurd is. Ingeval van overname, worden de rechten op het programma ook mee overgenomen. Ingeval van faillissement, kunnen de rechten bij de schuldeisers terecht komen. En als het bedrijf gewoon geliquideerd is, zullen de rechten ook wel verkocht zijn. Er is dus op voorhand geen zinnig woord over te zeggen.
 • voor je te diep gaat graven, eerst even het volgende bezien om te bepalen welke je rechten en plichten zijn:
  - heb je de laatste jaren nog rekeningen ontvangen?
  - moet je überhaupt jaarlijkse rechten betalen voor dat pakket?
  - zo ja, moet dat ook nog na een aantal jaren?
  - als je jaarlijks (nog) moet betalen, is het dan zo geregeld dat jij daar zelf actie voor moet ondernemen, of betaal je op factuur?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord