Vraag & Antwoord

Anders (software)

Afbeelding in Rtf converteren naar Word mislukt

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Bestanden opgeslagen in Rtf bevatten afbeeldingen, maar wanneer ik deze bestanden naar Word converteer/open dan zijn de afbeeldingen verdwenen. Ik gebruik Office2003 Professional.
  Wie kan mij hierin raden om dit probleem op te lossen.

  Alvast bedankt.
  R.
 • Probeer de bestanden eens met Wordpad te openen en als je daar de afbeeldingen wel ziet, nog een keer op te slaan als rtf of evt. Word-indeling (mijn Wordpad 2000 ondersteunt Word6-formaat).
 • Paulus dank voor je antwoord, maar afbeeldingen in rtf worden nadat ik deze heb opgeslagen als rtf bestand niet (meer) zichtbaar, dus ook niet in Word.
  R.
 • Dus ook niet als je ze met Wordpad opent? Waar sla je ze mee op?
 • [quote:3810c8e401="Paulus"]Dus ook niet als je ze met Wordpad opent? Waar sla je ze mee op?[/quote:3810c8e401]

  Nee, want de afbeeldingen worden niet mee opgeslagen. Ik sla de bestanden op als rtf (en dan zijn de afbeeldingen al niet meer aanwezig, na 'opslaan als' extensie rtf.

  R.
 • Dan denk ik dat er iets met je rtf-filter niet goed is, probeer de filters eens opnieuw te installeren (office-setup).
 • plaatje selecteren
  copieren naar klembord
  plakken in word

  elk plaatje appart
 • rtf ondersteunt voor zover ik weet geen inline plaatjes…
 • [quote:c265bed29c="sjouwer"]plaatje selecteren
  copieren naar klembord
  plakken in word

  elk plaatje appart[/quote:c265bed29c]

  Zo heb ik ook gedacht, maar er komt niets op het klembord. Vreemd maar waar. In het origineel is dus wel de afbeelding te zien, maar bij/na opslaan is de afbeelding verdwenen.

  Ik dacht even dat het aan de instellingen van mijn virusscanner (nav2004)zou liggen, maar ik weet niet wat.

  R.
 • webspider geeft wat dit betreft antwoord "geen inline plaatjes"
  dus de plaatjes zouden los moeten meekomen!
  heb bij mij dit nog nooit gezien
  ik maak namelijk wekelijks een nieuwsbrief met in de koptekst een plaatje en hoor nooit terug dat het plaatje er niet is
 • [quote:2a563aec42="Robertnl"]Ik gebruik Office2003 Professional.
  [/quote:2a563aec42]Zelf even getest op mijn systeem. Ik heb een aantal RTF bestanden met plaatjes die in Office/Word 2000 gewoon te zien zijn. Ook na opslaan als WOrd bestand blijft het plaatje. Wat ik wel zie, en daarom gebruik ik tegenwoordig als het even kan geen rtf meer, is dat wanneer ik vrij willekeurig zit te plakken en te knippen, dat in rtf de plaatjes niet meekomen. Waarom dan toch rtf? Niet op al mijn computers zit word, soms moet ik dus improviseren wanneer ik informatie wil vastleggen.
 • [quote:c9fa1fa73d="Hans.Vosman"][quote:c9fa1fa73d="Robertnl"]Ik gebruik Office2003 Professional.
  [/quote:c9fa1fa73d]Wat ik wel zie, en daarom gebruik ik tegenwoordig als het even kan geen rtf meer, is dat wanneer ik vrij willekeurig zit te plakken en te knippen, dat in rtf de plaatjes niet meekomen. [/quote:c9fa1fa73d]

  Hallo Hans,
  Heb je dan enig idee wat hier de oorzaak van is?
  R.
 • Ja ik denk het wel. Heeft te maken met de aard van de informatie. Sommige programma's kunnen alleen overweg met tekst, anderen met plaatjes en andere met beide. Wordpad kan RTF's maken en ook met plaatjes overweg. Alleen de Kopieer/Plak functie kan niet met het gecombineerde formaat overweg. Word kan dat weer wel. Nu levert RTF met plaatjes vrij grote bestanden op en is WOrd formaat vaak praktischer. Heel soms is het plaatje op internet gelocked of niet rechtstreeks toegankelijk. Ik gooi tegenwoordig de informatie van internet gewoon in frontpage alleen heb ik dat pakket, net zoals word, ook niet op iedere computer beschikbaar.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.