Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

spellingcontrole in Word

None
6 antwoorden
 • Is er een programma dat spellingcontrole uitvoert in verschillende geopende Word-bestanden? Ik moet namelijk een groot aantal (ongeveer 20) documenten handmatig op veel verschillende zaken en woordkeus nakijken. Het zou handig zijn om per item alle documenten na te lopen zonder ze telkens op te roepen.
  Dank voor het meedenken.
 • Als het platte tekst is, dan zou ik de 20 docs achter elkaar in 1 bestand plakken, controleren en daarna weer splitsen.
 • Het is tekst met opmaak, de inhoud van een handleiding verdeeld over een aantal verschillende bestanden. Dit mag niet door elkaar komen, vandaar de verschillende documenten.
  Volgens mij heeft Word die optie voor de controle niet. Misschien een ander programma wel?
 • Als het allemaal dezelfde opmaak is (is tenslotte voor 1 handleiding), dan zou je ze best achter elkaar kunnen plakken. Dat het platte tekst moet zijn weegt niet zo zwaard. Sectie-einde tussen de verschillende docs, zodat je weet waar je weer moet splitsen.

  Word heeft inderdaad niet zoiets als een Book-functie waarmee je meerdere bestanden tot 1 project kan groeperen en cross-file kan zoeken/vervangen. Sjouwer weet wel of iets van dien aard met WP is te doen, maar daarvoor moet je de bestanden dan wel (op en neer) converteren.
 • Je kan natuurlijk wel rood-onderstreepte woorden Toevoegen (aan aangepaste woordenlijst) in plaats van Alles negeren. Dan zijn ze in de andere docs niet rood-onderstreept. Weet niet of je daar nog wat mee kan.
 • Bedankt voor de tips. Ik denk dat ik toch maar een lang document ga maken…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.