Vraag & Antwoord

Anders (software)

Macromedia

Anoniem
kid jansen
9 antwoorden
 • Volgens een ("automatisch") infovenster ("reminder"), zou er een nieuwe versie van Flash (Player?) beschikbaar zijn….
  De keuze in dit venster is "3 delig": "Install now", "Remind me later" en een button om bij de instellingen te komen voor die reminder.

  Ik heb nu 2 PC's, een ME en een XP, op beide staat versie 7……
  1) Wordt hiermee de Flash plug-in bedoeld?
  2) Kan deze over de bestaande versie heen geïnstalleerd worden?
  3) Is deze versie ook nog geschikt voor Win ME / IE5.5, of is 't hiervoor beter om met de bestaande versie door te gaan?
 • 1) ja (flash player 8 is trouwens de laatste versie )

  2) ja het kan, maar eerst een uninstall is beter.

  3)Flash player 8 is geschikt voor ME

  Zie deze pagina voor de uninstaller en flash player voor de verschillende platformen: http://www.macromedia.com/shockwave/download/alternates/

  Aangezien de flash die door websites wordt gebruikt ook vernieuwt, zul je ook de flashplayer in je browser moeten updaten wil je in de toekomst een perfecte weergave blijven houden.
 • OK, maar om op 2) terug te komen: in mijn softwarelijst staat wel een Shockwaveplayer vermeld, maar Flash ontbreekt…….
  Is het dan voldoende om de plug-in uit de lijst te verwijderen (de ActiveX uit "Downloaded Program Files") of beter toch maar installeren over de bestaande heen……?
 • De flashplayer staat niet in de 'Softwarelijst' (in ieder geval niet in XP) en kun je het best Uninstallen met de Uninstaller van Macromedia zelf (zie eerder vermelde link)

  [Let op dat er voor de diverse browsers (IE, Firefox, enz), verschillende Installers en Uninstallers zijn.]
 • [quote:c9428c7685="kompod"]De flashplayer staat niet in de 'Softwarelijst' (in ieder geval niet in XP) en kun je het best Uninstallen met de Uninstaller van Macromedia zelf (zie eerder vermelde link)

  [Let op dat er voor de diverse browsers (IE, Firefox, enz), verschillende Installers en Uninstallers zijn.][/quote:c9428c7685]

  Mmm….. Dank voor alle info! Toch vraag ik me nog af: is het "over de oude versie heenzetten" zo risicogevoelig? (Risicogevoeliger dan een uninstall???)
  Als dat zo zou zijn, dan hadden die Macromedia boys toch geen remindervenster bedacht, van waaruit ondermiddelijk actie kan volgen???
  Ik meen me te herinneren dat een vorige switch ook goed is gegaan…
 • [quote:9b5cf86fff="lion"]
  Mmm….. Dank voor alle info! Toch vraag ik me nog af: is het "over de oude versie heenzetten" zo risicogevoelig? (Risicogevoeliger dan een uninstall???)
  Als dat zo zou zijn, dan hadden die Macromedia boys toch geen remindervenster bedacht, van waaruit ondermiddelijk actie kan volgen???
  Ik meen me te herinneren dat een vorige switch ook goed is gegaan…[/quote:9b5cf86fff]
  Kip en en het ei verhaal dan he :-?
  Stel je verwijdert Flash… zou je dan nog de melding krijgen om flash te vernieuwen?

  In dit geval is er sprake van een automatische update (a la Windows). Stel je voor dat je eerst Windows zou moeten verwijderen… 8)
 • In dit geval is het een overduidelijk "ei" verhaal, lijkt me. Er [u:7613f69108]is[/u:7613f69108] een versie op het systeem aanwezig. Je mag er dan vanuit gaan dat zelfs een beginner op een knop in een remindervenster kan (en zal) klikken om te updaten. Indien overschrijven van een bestaande versie "linke soep" zou zijn, dan zal de maker hiervan toch een melding geven of een un-installer in z'n updater zetten? Toch….?
 • Het kan trouwens helemaal geen kwaad om een volledig up to date IE6 te gebruiken met ME. Van Mozilla/Firefox, Opera laat de nieuwste versie zich ook prima op ME installeren.
 • [quote:4f83042188="kid jansen"]Het kan trouwens helemaal geen kwaad om een volledig up to date IE6 te gebruiken met ME. Van Mozilla/Firefox, Opera laat de nieuwste versie zich ook prima op ME installeren.[/quote:4f83042188]

  Ja, maar dat staat los van de firma Macromedia…..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.