Vraag & Antwoord

Anders (software)

Powewrpoint comprimeren

Anoniem
Heinonline
4 antwoorden
 • Hallo

  Ik heb het geweten, maar doe het ff niet meer , ik heb een PPS gemaakt met foto´s (jawel) nu kom ik op 6,5 mb uit maar dit wil ik via mail verzenden dus ik wil het enigzins comprimeren, ik weet dat pps het zelf kan doen maar weet niet meer welke commando ik moet geven wie weet dit?


  bvd

  groetjes Hein
 • Bedoel je deze werkwijze? Kies 'opslaan als' in het menu 'bestand' en klik op 'extra' rechtsboven het venster. Kies nu voor 'afbeeldingen comprimeren' en kijk onder 'resolutie wijzigen'. Daar kun je het keuzerondje 'web/scherm' activeren. Zorg ook dat de vakjes daaronder aangevinkt zijn.

  Of deze vond ik ook nog via google:

  Dit kan je als volgt doen.
  Open jouw pps.
  Klik op een foto om hem te selecteren.
  Klik nu op de knop "compress pictures" (zie aangehechte foto)- nu heb je de keuze om enkel de geselecteerde fotos te comprimeren of alle foto's in je pps-bestand. Indien je deze knop niet ziet in je werkbalk moet je de werkbalk "pictures" toevoegen.
  Tevens kan je de compressiefactor selecteren zodat je pps-bestand echt klein wordt (wanneer je 96 dpi selecteert kan je per megabyte ongeveer 10 tot 15 foto's opnemen in jouw pps-bestand.
  Succes
 • als ik de eerste optie doet blijft het de zelfde grote alle twee 7 mb ik wil hem ca 1 mb hebben, is toch vreemd!

  het is me ooit gelukt maar hoe weet ik niet meer!
 • misschien lukt et met deze of deze (tot 90% compressie)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.