Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

grammofoonplaat op harde schijf

werner gerth
8 antwoorden
 • Beste Lezer,

  Er schijnt een programma te bestaan om grammofoonplaten op de harde schijf op te nemen. Welk programma is dat ??
  Ook schijnt er een apparaat te bestaan, waar alles in een is.

  Ik hoor graag je reactie !
 • Het kan in principe met elk geluidsopnameprogramma. Van freeware tot high-end als Adobe Audition. Enige wat je nodig hebt is een versterker met een Phono (MM/MC) ingang of een aparte phonovoorversterker. Dit met name omdat het phonosignaal onversterkt is en je hebt die RIAA curve nog.
  Die (phono-voor)versterker sluit je dan aan op de line-in van je geluidskaart van je pc.
 • Mocht je Nero hebben, dan kan het ook met de Nero Wave Editor. Kun je dr nog wat offset e.d. uithalen ook.
 • Zoals ik al zei, het kan met elk programma die stereo kan opnemen vanaf de line-in, het gaat meer om de apparatuur. Ook hierin valt veel te varieren in prijs. Je hebt high-end phonovoorversterkers van Musical Fidelity van €350. Maar je hebt ook phonovoorversterkers bij budget electronicastores van ongeveer €20. Het is maar net wat je over hebt voor het digitaliseren van je LP's, en welke kwaliteit je daarvan verwacht. Ook hier geld de regel van de zwakste schakel, dus houd rekening met bekabeling, en de kwaliteit van je geluidskaart. Het heeft geen zin die Musical Fidelity phonovoorversterker te kopen als je het met budgetbekapeling doet, een onboard geluidschip en freeware opnamesoftware.
 • Zelf gebruik ik een zelfbouwversterker die ik bij de platenspeler plaats. ZO kan ik de verbindings kabel tussen het element en die versterker kort houden. De kabel tussen de versterker en de PC is minder kritisch. Let wel op een goede aarding want een verkeerde aansluiting kan best brom veroorzaken. Ook geheel met kid jansen eens dat er meer bij komt kijken. Oh ja, er zijn in principe 3 soorten pickup systemen, MC, MD en kristal. Welke gebruik je?
  Als software kan Nero, Easy CD Creator of COoledit gebruikt worden. EIgenlijk kan elk opname programma gebruikt worden.
 • Dit proggie heeft alles aan boord vooor je
  http://site.magix.net/dutch/home/muziek/music-cleaning-lab-2006-xxl-edition/?version=standard
 • Dat programma staat ook in de C!T van oktober, komt er aardig goed uit.
  Dus het is waarschijnlijk wel een aardige oplossing voor je. Je weet zeker dat je hiermee alles in één keer hebt en van een redelijke kwaliteit. Het is, zoals ik al eerder zei, maar net hoeveel geld je er aan wil uitgeven.
 • Ook los te koop
  http://www.vego.nl/vivanco/pa111/pa111.htm
  Wegens nostalgie nog deze link
  http://www.philipsmuseumeindhoven.nl/index.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.