Vraag & Antwoord

Anders (software)

Formatteren, kan het ook anders?

9 antwoorden
  • goedemiddag, ik heb mijn pc al een paar keer geformatteerd, maar ik doe het telkens op een in mijn ogen nogal onprofessionele manier. schijf eruit, aan andere pc hangen, format, terug in eigen pc, en dan weer XP installeren. dit doe ik zo omdat bij problemen als spyware, de XP format gewoon niet voldoende is... de helft blijft achter. weet iemand een manier waarop ik het zelfde resultaat behaal (schijf HELEMAAL leeg), maar niet met schijven eruit halen hoef te gaan rommelen? zou me een hoop tijd besparen, dta is zeker ;) bedankt alvast, Groetjes OConnor
  • Probeer Madboot eens... zoeken op google 'Madboot' Met deze tool kan je heel veel leuke dingen doen
  • [quote:a4a0b543af="OConnor"]dit doe ik zo omdat bij problemen als spyware, de XP format gewoon niet voldoende is... de helft blijft achter. [/quote:a4a0b543af] Hier begrijp ik nix van. Je beweert als je XP installeert en je formatteert de partitie, blijft er dan spyware staan? Hier heb ik nog nooit van gehoord.
  • is mij al meerdere malen overkomen...
  • Doe je een nieuwe XP installatie op een geformatteerde partitie? Dus tijdens install partitie eerst verwijderen en daarna opnieuw maken?
  • t is ff geleden, maar volgens mij doe ik het zo: cdrom erin, booten van cdrom dan kiezen voor XP opnieuw installeren zegt ie: wilt u eerst formatteren? kies ik ja dat duurt dan ff en dan is het klaar...
  • Dit gaat niet helemaal goed. Tijdens installatie start Diskpart op en vraagt in welke partitie je XP wilt installeren. Normaliter selecteer je D om eerst de windows partitie op te ruimen. Vervolgens selecteer je C om de partitie aan te maken. Daarna wijs je deze zojuist gecreeerde partitie aan om XP in te installeren. Dan vraagt windows of je de partitie wil formatteren (NTFS, NTFS quick, FAT32 of FAT32 quick). Selecteer NTFS of FAT32 zonder de quick optie. Het zou me sterk verbazen, dat je dan nog spyware overhoudt. Kan ook helemaal niet, want je hebt een schone windows installatie met een schone registry. Meestal wordt spyware gestart vanuit de windows registry.
  • hartstikk ebedankt voor al je/uw inspanningen alast even voo rde duidlijkheid: als i khet doe zoals u het aangaf, blijeven er dan nog bestanden achter?? zoals documents en settings?
  • Dan doe je toch iets niet goed. Je moet gewoon goed opletten dat je windows niet op een andere partitie installeert, en dat je geen herstelinstallatie doet. Gewoon de juiste schijf op het juiste moment formatteren, dan kán er gewoon niets achterblijven.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.