Vraag & Antwoord

Anders (software)

beste virusscanner

Anoniem
None
4 antwoorden
  • Hallo,

    Op het moment gebruik ik AntiVir als virusscanner, maar ik hoor de laatste tijd veel meer negatieve geluiden over dat programma. Kan iemand bij vertellen welke gratis virusscanner het beste is?

    Groeten,

    Willem
  • NOD32 :lol: kaspersky :lol: .
    maar beslist geen symantec/norton
    :evil:
  • NOD32 is helaas niet gratis, maar absoluut z'n geld dubbel en dwars waard …
    http://www.nod32.nl/

    Gratis is Avast, maar ook niet echt denderend vergeleken NOD32.
    http://www.avast.nl/
  • Avast home edition: http://www.avast.com/eng/download-avast-home.html
    AVG: http://www.grisoft.com/doc/289/lng/us/tpl/tpl01

    [b:dc3fc47da2]Mijn advies is echter om op het gebied van antivirus software niet krenterig te zijn![/b:dc3fc47da2] Ik heb zelf een hoop freeware draaien; deels ook als bescherming van mijn systeem; maar voor antivirus heb ik bewust mijn portefeuille bovengehaald. Specifiek voor antivirus geldt dat de beste software betalende software is. Zij leveren updates tot zelfs [u:dc3fc47da2]elk uur[/u:dc3fc47da2] indien gewenst. Ik zie dat geen enkel gratis antiviruspakket doen,hoor. Kaspersky ontdekt [u:dc3fc47da2]elk uur[/u:dc3fc47da2] gemiddeld 5 á 7 nieuwe signatures. Als je dan met een gratis antivirus zit dat slechts een paar keer of slechts 1 keer update op een week…dan is dat een vorm van russische roulette en loop je een zeker risico…welk pakket je ook gebruikt.

    De beste zijn reeds genoemd: [b:dc3fc47da2]Nod32 en Kaspersky[/b:dc3fc47da2]. Kan daar nog Sophos aan toevoegen(voor zakelijk gebruik).

    PS: Tis de moment om een goede antivirus als nieuwjaarscadeau te vragen! :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.