Vraag & Antwoord

Anders (software)

font uit Powerpoint presentatie exporteren?

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Ik heb een powepoint presentatie ontvangen van iemand en daarin zit een lettertype die ik niet heb, maar wel graag wil hebben. Weet iemand hoe ik het lettertype kan exporteren zodat ik deze ook in andere applicaties kan gebruiken?
 • Misschien even vragen aan de maker van de presentatie?
 • [quote:38b672060b="gerben"]Misschien even vragen aan de maker van de presentatie?[/quote:38b672060b]
  Tja, het is weer zo'n mailtje die je door moet sturen en via een broer van een vriend naar een zwager via een goede kennis is verkregen…..
 • Ik heb powerpoint zelf niet, dus het zit allemaal wat vaag in mijn hoofd.
  Maar in powerpoint zit de mogelijkheid om de presentatie te saven als html (of web page). Als je dat dan doet in een aparte folder komt volgens mij dat embedded font los en kan je het vanuit die folder zo wegcopiëren.
  Deze methode werkt in ieder geval om muziekbestandjes uit presentaties te halen, ik ga er dus van uit dat dit ook lukt met embedded fonts.
 • Anders vind je hier wellicht je gading
  http://www.fonts.com/
 • heb je ff, hoelang denk je wel niet dat je dan aan het zoeken bent.
  De methode van Decomp is een stuk mooier (als het werkt).
 • Mmmm, opslaan als webpage is helaas niet de optie. Powerpoint maakt er eot bestanden van (Embedded Object Types). Er is wel een tool van MS om van een font een eot te maken, maar andersom kan ik niet vinden….
 • Je kan de naam van het font gaan opzoeken:

  Op deze site http://www.myfonts.com bij 'what the font' : Hier kan je een kleine afbeelding van de fonts uploaden en dan zoekt hij in de database op welk lettertype het lijkt… zeer handig… je moet misschien wel wat photoshoppen om de letters duidelijk en evt. monochrome te maken.. dan werkt het waarschijnlijk beter.
  Ook zo iets: http://www.fontsearchengine.com/

  en daarna gaan kijken of je het hier vindt:
  http://www.themeworld.com/fonts/index.shtml
  http://www.mydeskcity.com/fonts-a.htm

  al zou exporteren wel makkelijker gaan.
 • @Passer
  Hoe de lettertype heet, weet ik al: Walt Disney v4. Als ik de powerpoint-presentatie open in Powerpoint, kan ik gewoon de tekst selecteren en krijg ik het pulldown menu om een font te zetten. Deze staat dan dus op Walt Disney v4. Bij de sites die je opgaf kan ik ze niet vinden.
 • Is dat hetzelfde als waltograph? die vind ik namelijk als ik met google ga zoeken. Zit er nog verschil in de versies, ik zie namelijk alleen v4.1 en 4.2?

  misschien is het deze
 • Lijken deze er misschien op?

  http://members.aol.com/disneyfonts/wds.html
  http://www.1001fonts.com/font_details.html?font_id=2272
  http://www.flyerstarter.com/Free-Fonts/W/Walt-Disney-Script.html
 • [quote:7c3b81e98f="kid jansen"]Is dat hetzelfde als waltograph? die vind ik namelijk als ik met google ga zoeken. Zit er nog verschil in de versies, ik zie namelijk alleen v4.1 en 4.2?

  misschien is het deze[/quote:7c3b81e98f]
  Ze lijken er iig genoeg op, topper….Ik had eerlijk gezegd nog niet gezocht naar de fonts rechtstreeks omdat ik dacht dat het commerciele fonts zouden zijn…..tnx :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.