Vraag & Antwoord

Anders (software)

antivirussoftware

Anoniem
Jaap H
23 antwoorden
 • Ik heb gisteren een computer met Windows 98 opnieuw geïnstalleerd en daarna norton 2005 erop gezet. Dat gaf problemen. De computer sloot niet meer goed af, wat wel gebeurde zonder norton. Daarvoor waren er ook al problemen met norton goback. Dat programma was er niet meer af te krijgen. Gelukkig had ik voor het installeren van norton een image gemaakt en kon ik de zaak weer terugdraaien. Maar norton blijkt dus niet geschikt te zijn. Ik hoorde van Panda of Mc Afee. Weet iemand daar iets van? Vast bedankt. Gerda
 • NOD32 of anders Kapersky, de besten in hun soort …
 • Sluit me helemaal aan bij Obi…enz.
  En zeker geen McAfee gebruiken. Is net zo erg als Norton.
  In het Dos tijdperk was McAfee de beste die er was. Kon het programma nog als zip bestand op een diskette. Heden is het net als Norton een groot log lichaam geworden.
  Dus Nod32 of Kaparsky gebruiken. Weinig bronnen vretend. :wink: :wink:
 • [quote:2c5e257bc5="Obi-wan-kenobi"]Kapersky[/quote:2c5e257bc5]Kaspersky bedoelde ik eigenlijk … :oops:
  http://www.kasperskylab.nl/nl/index.shtml
  http://www.nod32.nl/
 • Probeer eens Avast Antivirus software… http://www.avast.com
  of AVG antivirus http://www.grisoft.com/ Dit zijn allebei voor thuisgebruik gratis te gebruiken… Laatst zijn deze als een van de betere getest in een blad…
 • [quote:a998d6f453="RK"]Probeer eens Avast Antivirus software… http://www.avast.com
  of AVG antivirus http://www.grisoft.com/ Dit zijn allebei voor thuisgebruik gratis te gebruiken… Laatst zijn deze als een van de betere getest in een blad…[/quote:a998d6f453]

  Welk blad dan? Ik heb juist gehoord dat AVG niet alles vindt, maar NOD32 weer wel.
 • [quote:6563edee47="RK"]Laatst zijn deze als een van de betere getest in een blad…[/quote:6563edee47]Dat zijn een van de betere [b:6563edee47]gratis[/b:6563edee47] AV-scanners. Deze zijn echter niet afdoende voor de bedreigingen van tegenwoordig.
 • Een hele simpele maar wel doeltreffende is F-Prot.. Kost wel geld, maar beveiligt je systeem uitstekend.
 • Laatst zijn deze als een van de betere getest in een blad…
  Dat zijn een van de betere gratis AV-scanners. Deze zijn echter niet afdoende voor de bedreigingen van tegenwoordig.

  Waarom zijn gratis scanners niet meer afdoende? Het blad was trouwens PC-active… Ik installeer regelmatig Avast bij diverse personen omdat deze simpel in gebruik is, automatische update, enz… en ik heb nog geen "klachten" gehoord dat er een virus op de PC stond of moeten verwijderen…. Ook bij die-hard Kazaa-gebruik… AGV is ook erg goed, die gebruikte ik al onder dos… alleen wat voor de gebruiker die wat wil knutselen… F-prot ken ik niet zo…
 • Ik zou het risico niet nemen, bovendien is het ook weer niet zo duur. Bijvoorbeeld een downloadlicentie van NOD32 van twee jaar kost €58,50 en een verlenging van twee jaar €42,90, dat is dus praktisch niks.
 • [quote:45f06a2fc4="feike1977"][quote:45f06a2fc4="RK"]Probeer eens Avast Antivirus software… http://www.avast.com
  of AVG antivirus http://www.grisoft.com/ Dit zijn allebei voor thuisgebruik gratis te gebruiken… Laatst zijn deze als een van de betere getest in een blad…[/quote:45f06a2fc4]

  Welk blad dan? Ik heb juist gehoord dat AVG niet alles vindt, maar NOD32 weer wel.[/quote:45f06a2fc4] zeker in de spits of de metro :lol: .
  ja NOD32 of KASPERSKY
 • Ik heb een aantal jaren Panda gebruikt. Op zich een goede scanner, alleen heb ik bij de laatste versies de indruk dat het systeem behoorlijk belast werd.
  Ben nu over op NOD32 tot volle tevredenheid, snel licht en een het bemoeit zich alleen met de taak waarvoor het bestemd is, virussen
 • [quote:ca5fdcab7a="Obi-wan-kenobi"]NOD32 of anders Kapersky, de besten in hun soort …[/quote:ca5fdcab7a] :o
  http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/index.html?
 • http://www.nod32.nl/vergelijking/content.asp

  De link is wel van nod32 zelf, maar je kunt zelf wel vergelijken.
  Verder komt bijv bij virusbulletin nod32 als beste uit de test.
 • Ik gebruik sinds kort NOD32 en ik ben erg tevreden. De scans gaan snel en vreten niet te veel van mijn systeem. Ik vind het dan ook vreemd dat in de test hij op plaats 9 staat. Moeten we nu op grond van deze test massaal aan de bitdefender 9 gaan???
 • Ik heb alles van NOD32 geactiveerd. Eerst had ik avg free, maar daar kreeg ik het gevoel dat niet alles werd gevonden. Toch staat avg 7 pro op een 3e plaats. Is deze pro dan zoveel beter dan free?
 • [quote:b3b2be95fc="pdexie"]http://www.nod32.nl/vergelijking/content.asp

  De link is wel van nod32 zelf, ………[/quote:b3b2be95fc]

  Dus niet werkelijk geschikt om een objectieve vergelijking mee te onderbouwen, ………..

  PC Professionell (01-2005, Duits): AntiVirenKit van GData beste herkenning, 99,94%. In deze test is Nod32 niet aanwezig. (Zou dus max. 0.06 % beter kunnen zijn.) Getest: Panda, McAfee, Softwin, Trend Micro, Kaspersky, Symantec, Gdata, F-secure, Antivir, Norman en Grisoft.

  -edit- typo
 • Hoe presteert Norman eigenlijk?
 • [quote:3355f821d0="kid jansen"]Hoe presteert Norman eigenlijk?[/quote:3355f821d0]

  In de test van PC Professionell (D. 01-2005) met 74,43% herkenning, op een na de laatste ( AVG 7.0 Personal ). ( Virus Control 5.7 van Norman.de )
 • Dus Symantec/Norton en McAfee zitten er nog boven?
  Ik dacht dat Norman wel redelijk was.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.