Vraag & Antwoord

Anders (software)

bericht bij gebruik winrar groter dan 4GB

Anoniem
TheMajor
4 antwoorden
 • ik probeer winrar bestanden uit te pakken (film) en dan krijg ik een bericht in Winrar diagnostic messages van: onvoldoende schijfruimte beschikbaar, Write error! only NTFS file system supports file lager than 4GB.
  Wie kan mij daarin helpen?
  Gr. ERik
 • als je harde schijf geformatteerd is met het FAT32 systeem kun je geen bestanden die grote zijn dan 4GB opslaan. Hiervoor moet je schijf gebruik maken van het NTFS formaat. Het is mogelijk de schijf te converteren, maar dat kan weleens mis gaan. Als je een tweede partitie of schijf hebt zou ik die converteren zodat je besturingssysteem in ieder geval blijft werken. Wel backuppen. Je moet in Google zoeken naar convert FAT32 to NTFS.

  Alleen Windows NT, Windows 2000 en XP ondersteunen het NTFS bestandssyteem. Andere versies niet. Er schijnen wel bepaalde manieren te zijn om de limiet van 4GB te omzeilen maar heb die zelf nog nooit gevonden. Er zijn waarschijnlijk ook programma's die het mogelijk maken onder oudere windows versies NTFS schijven te gebruiken.
 • [code:1:e0cb2955f5]convert X: /fs:NTFS[/code:1:e0cb2955f5]
  Dit in de cmd intypen; waarbij X: het station is; en de partitie wordt geconverteerd. (bestanden blijven dus allemaal behouden)
  Zal voor de zekerheid wel eerst ff je schijf controleren op fouten.
 • Die command kun je overigens niet opgeven in Windows 95/98SE(/ME).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.