Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

LP op CD met MGIX cleaning deluxe 2005

kid jansen
16 antwoorden
 • het produkt is gebruiksvriendelijk en de kwaliteit van de gebrande CD's is uitstekend. Soms doet er zich echter een probleem voor nl. : juist na of tijdens de laatste gebrande song doet er zich een luid zoemend geluid voor bij het beluisteren van de CD. Als men de muziek beluisterd via de harde schijf is alles OK.Dus moet het te maken hebben met het branden tijdens de eindfaze, maar op de ene CD wel en op de andere niet.
  Bij het branden wordt de Wizard gevolgd en verloopt het proces normaal.

  Enig idee
 • ken het programma niet maar zou eerst nagaan:
  kun je de op de hd opgeslagen bestanden afluisteren, en zo ja, zijn die dan wel schoon?
  maar gezien je opmerking dat de ene cd wel en de andere niet dat verschijnsel heeft lijkt een te hoge brandsnelheid eerder verantwoordelijk.
 • de opgeslagen bestanden op de harde schijf zijn perfekt te beluisteren en is vrij van het zoemeffekt

  het branden wordt op de laagst mogelijke snelheid uitgevoerd nl. 8x en verloopt zonder problemen
 • kun je het effect toeschrijven aan een bepaald merk cdr?
  kun je de bestanden opslaan in magix als wav´s of mp3, dan zou ik proberen met behulp van die wav´s/mp3 met nero of een ander brandprogramma een audiocd te branden. (wellicht is de brandfunctie van magix een wat ondergeschoven kindje van het vooral als muziekbewerkingsprogramma te beschouwen magix….)
 • ik denk eerder dat het aan de snelheid ligt
  probeer een te branden op een zo laag mogelijke snelheid
 • Heel veel media gaat niet lager meer dan 8x. Verder is het aan te raden om gewoon met een normaal brandprogramma als Nero de bestanden op CD te branden. Ik werk zelf met Adobe Audition, en ook daar kan je CD's mee branden, maar ik krijg toch een veel beter resultaat als ik het met Nero doe.
  Verder natuurlijk goede merken cd's gebruiken, varieer daar ook eens mee.
 • ik kan met nero 6 en nu met nero 7 .
  branden op 4 speed
 • heb eveneens geprobeerd om de muziekbestanden toe te voegen aan NERO zonder succes
  krijg de melding: the selected WMA files are protected and cannot be processed

  de tot nu toe gebruikte CD's zijn TDK en PHILIPS -R80
 • Maar die bestanden maak je toch zelf aan, dan zal je ergens waarschijnlijk een instelling verkeerd hebben staan. Waarom overigens wma, als je het op CD wil branden neem dan gewoon wav. Aan die CD's zal het waarschijnlijk niet liggen, het zijn beiden goede merken met CD's en het zijn natuurlijk twee verschillende merken, die zeer waarschijnlijk ook uit andere fabrieken komen.
 • de bestanden worden aangemaakt met het MAGIX programma en bij de instellingen vooralleer met de opname te beginnen wordt WAV ingesteld
 • Waarom komt er dan wma uit? Worden de bestanden eigenlijk meteen weggeschreven of worden ze in cache geplaatst (of beiden), dan zou je ze ook handmatig als wav op kunnen slaan.
 • vooralleer met de opname te beginnen moe men in een venster een aantal instellingen doen zoals: formaat WAV - stereo - aut. trackaanduiding - lokatie HD - geluidsniveau

  het probleem doet zich niet voor als men de opname van de HD beluisterd

  waarom NERO WMA bestanden vermeld is me onbekend
 • Ze worden dus meteen weggeschreven. Als je klaar bent met de opnames en je gaat naar de locatie die je aangaf om de bestanden op te slaan, staan er dan .wav of .wma bestanden?

  Zo nee, dan zit het probleem waarschijnlijk in Nero. Zo ja, dan doet MAGIX toch echt iets fout.

  Wat doe je precies in Nero?
 • type: Magix klanken - WAVE audio

  aan NERO wordt gevraagd de bestanden toe te voegen
 • Je maakt het er allemaal niet makkelijker op, als je geholpen wil worden is het handig als je wel de vragen hier beantwoord.
  Beantwoord aub de vragen uit m'n vorige post.
  En neem er even de moeite voor om er over na te denken, op te zoeken en hier neer te zetten. Niet zoals nu proberen er zo makkelijk en snel mogelijk van af te zijn.
  Ik ken dat Magix niet en ik heb geen glazen bol, dus je moet het allemaal wel duidelijk houden, post anders wat screenshots.
 • al die dingen zitten ook in nero zelf .
  het opnemen van lp en andere geluids dragers

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.