Vraag & Antwoord

Anders (software)

Sygate

Anoniem
CyGho
7 antwoorden
 • Na installatie Sygate op mijn laptop kan ik een aantal webpagina's(www.telegraaf.nl en www.computertotaal.nl) niet meer bereiken. Zowel bij IE als Firefox. Alle running applications staan op "allow".
  Via de pc geen probleem.
 • Heb Sygate maar verwijderd van de laptop,wil toch graag www.computertotaal.nl kunnen bekijken. Na deinstallatie geen probleem meer. Dan maar zonder, scheelt ook in de opstarttijd.
 • [quote:1df09ed54e="Bartje30"]Heb Sygate maar verwijderd van de laptop,wil toch graag www.computertotaal.nl kunnen bekijken. Na deinstallatie geen probleem meer. Dan maar zonder, scheelt ook in de opstarttijd.[/quote:1df09ed54e]

  Het zal een instelling zijn geweest in Sygate waardoor deze sites werden geblokkeerd… Ga je nog wel een firewall installeren of stel je deze in op je ADSL of Kabel-Modem?
 • Zou wel weer graag een firewall willen installeren,had voorheen Zonealarm, maar vind dat(en dit geldt ook voor Sygate) dit de opstarttijd zo enorm vergroot! Weet natuurlijk ook dat dit wellicht niet op weegt tegen de mate van beveiliging,maar vind dit wel een groot nadeel.
  Heb een Belkin router en een adsl-modem. Deze twee hebben beiden een ingebouwde firewall. Is dit genoeg? Weet ook dat het forum niet zo een hoge pet op heeft van de XP Firewall.
 • [quote:d933da4c4c="Bartje30"]Zou wel weer graag een firewall willen installeren,had voorheen Zonealarm, maar vind dat(en dit geldt ook voor Sygate) dit de opstarttijd zo enorm vergroot! Weet natuurlijk ook dat dit wellicht niet op weegt tegen de mate van beveiliging,maar vind dit wel een groot nadeel.
  Heb een Belkin router en een adsl-modem. Deze twee hebben beiden een ingebouwde firewall. Is dit genoeg? Weet ook dat het forum niet zo een hoge pet op heeft van de XP Firewall.[/quote:d933da4c4c]

  In principe zijn de firewalls in de router voldoende beveiliging voor inbrekers… meestal controleert een softwarematige firewall ook het uitgaande verkeer en dat kunnen veel hardwarematige firewalls dat niet… Hetzelfde geldt voor de windows XP-firewall, deze controleert alleen het ingaande verkeer.

  Wil je zeker een goede beveiliging dan zou ik toch Sygate of Zonealarm installeren of probeer Kerio een keer…. Kerio wordt niet meer verder ontwikkeld maar is een hele kleine firewall.
 • [quote:2570b76934="RK"]Kerio wordt niet meer verder ontwikkeld maar is een hele kleine firewall.[/quote:2570b76934]
  Toch wel: http://www.sunbelt-software.com/Kerio.cfm
 • [quote:c100cf0509="CyGho"][quote:c100cf0509="RK"]Kerio wordt niet meer verder ontwikkeld maar is een hele kleine firewall.[/quote:c100cf0509]
  Toch wel: http://www.sunbelt-software.com/Kerio.cfm[/quote:c100cf0509]

  Ja even goed lezen op de website… dat is de betaalde versie… de gratis-versie wordt niet verder ondersteund… de gratis versie is nog wel te downloaden maar niet vanaf sunbelt-website….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.