Vraag & Antwoord

Anders (software)

Registry Mechanic 5.1?

Anoniem
RK
10 antwoorden
 • Heeft iemand ervaringen met dit programma? Ik zat net te surfen op download.com en zag dat dit programma werd aangeprezen!!!
 • [quote:6e562145dc="feike1977"]Heeft iemand ervaringen met dit programma? Ik zat net te surfen op download.com en zag dat dit programma werd aangeprezen!!![/quote:6e562145dc] ik draai al een hele tijd nr 4.xxx.
  mooi programma.
 • Wat doet dit programma precies? En zorgt dit programma ervoor dat de pc weer beter loopt?
 • Registry Mechanic gebruik ikzelf ook al een tijdje, inmiddels versie 5.1.0.224. Het schoont je register op, m.a.w. ontdoet het van allerlei overbodige troep. Werkt snel en betrouwbaar, zeker aan te raden.

  Of het je computer sneller maakt waag ik te betwijfelen, dat hangt van zoveel andere factoren af, b.v. wat er in je opstartmenu zit, welke virusscanner je gebruikt, hoe schoon je je systeem zelf houdt, enz. Maar trager zal je pc er ook niet van worden…. :wink:
 • Is het programma makkelijk om te snappen? Of moet je erg veel verstand hebben om de werking door te hebben?
 • Op zich doodsimpel: één grote knop voor het scannen van het register (de enige die ikzelf gebruik), dan 'repair', vervolgens 'continue' en tenslotte het programma afsluiten. Simpeler in het gebruik kan niet.

  Maar wat is snappen en verstand hebben van? Niet iedereen die zijn auto start snapt wat er onder gaspedaal en koppeling gebeurt, maar bijna iedereen rijdt auto…. :wink: .
 • Iets wat je altijd in het achterhoofd moet houden, is dat het register de achilleshiel van windows is. Reden om uiterst voorzichtig te zijn met dit soort software. Ik blijf het zelf een beetje kamikaze werk vinden.
 • Mee eens, maar Registry Mechanic biedt de mogelijkheid om d.m.v. de 'Restore-knop' met één click de laatste 10 'registry cleans' terug te daaien. Ik heb daar in de afgelopen jaren nog nooit gebruik van hoeven te maken, vandaar dat ik het programma betrouwbaar durf te noemen.

  Ook krijg je na ieder scan een gedetailleerd overzicht van wat het programma gevonden heeft, kun je alsnog kiezen wat je wel en wat je niet laat 'cleanen'. Maar dan komt de vraag van TS natuurlijk te voorschijn: moet je er verstand van hebben?
 • Maar wat heb je aan die restore knop, als windows niet meer wil booten…
 • Tsja…..maar nou bak je het wel erg bruin: dat heb ik met nog geen enkel vergelijkbaar progje meegemaakt, en ik heb er in de loop van de jaren heel wat gebruikt, of op z'n minst uitgeprobeerd.

  Natuurlijk heb je in principe een punt maar voor dat soort gevallen moet iedere béétje computeraar natuurlijk een image op de achterhand hebben; met een bootable rescue-CD van b.v. Acronis en een recente image, voor mijn part in de secure-zone, is er ook dán helemaal niets aan de hand.

  En ja, niet iedere computeraar weet dat, of wil dat, klooit liever wat aan met zoiets mallotigs als systeemherstel, maar toch hoort het zo :wink: .

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.