Vraag & Antwoord

Anders (software)

Lightscribe in Nero 7

Anoniem
koenie12345
2 antwoorden
 • Ik heb vandaag een Lightscribe DVD-writer gekocht 8) Benq LS DW1655. Ik wil graag weten hoe ik in Nero 7 zon plaatje op een DVD-tje kan branden. :wink:

  Alvast bedankt :D
 • http://www.nero.com/nero7/eng/Support.html

  http://www.nero.com/nero6/en/LightScribe.html

  De volgende update van Nero Burning Rom, die over een tweetal weken wordt verwacht, dat ondersteuning bieden voor het 'beschilderen' van DVD's met "LightScribe Direct Disc". LightScribe maakt het mogelijk om met behulp van de laser op de bovenkant van een DVD zaken als afbeeldingen, tekst en serienummers te schrijven. Hierdoor wordt het gebruik van etiketten of speciale printers overbodig. De ondersteuning zal volgens woordvoerster Jenny Menhart worden geïntegreerd in de Nero Cover Designer.

  Wie van LightScribe gebruik wil maken dient niet alleen over een geschikte brander te beschikken maar ook speciale schijfjes te gebruiken. Wanneer de data naar de DVD is geschreven wordt het schijfje gewoon omgedraaid waarna LightScribe zijn werk gaat doen.

  LightScribe is ontwikkeld door een werknemer van HP die ontevreden was over de gewone middelen om DVD's te voorzien van teksten en afbeeldingen. HP heeft de technologie inmiddels al in licentie gegeven aan een groot aantal bekende producenten zoals Hitachi, Toshiba, Mitsubishi en Sonic.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.