Vraag & Antwoord

Anders (software)

lijst van bestanden printen

6 antwoorden
  • Ik wil een lijst printen van de bestanden die in een bepaalde map staan. Hoe doe ik dat?
  • Een commandprompt openen in de betreffende map en [code:1:dd6cf3f4ec]dir /b > lijst.txt[/code:1:dd6cf3f4ec]intypen, er wordt dan een directorylisting weggeschreven in het bestand lijst.txt.
  • http://www.dirfile.com/dirprinting.htm Met dit progje print je alles onder windows uit de gekozen map uit. Het is freeware
  • En hier nog zoiets: http://www.pc-tools.net/win32/dir2html/
  • Harstikke bedankt. Werkt als een tierelier. Lies
  • [quote:7673e8d904="mephi"]Een commandprompt openen in de betreffende map en [code:1:7673e8d904]dir /b > lijst.txt[/code:1:7673e8d904]intypen, er wordt dan een directorylisting weggeschreven in het bestand lijst.txt.[/quote:7673e8d904] Ik gebruik die zelf ook, alleen dan iets uitgebreider, vooral handig om op een CD te zetten, zodat je meteen kan zien welke bestanden er op die CD staan. Je kan het eventueel ook nog importeren in Excel, waarbij je de "\" als schedingsteken gebruikt voor de kolommen. Ik gebruik hem zo: dir /s /b [drive]\[map] > [drive]\[map]\lijst.txt voorbeeld: dir /s /b C:\documents and settings > D:\mapinhoud\inhoud.txt je kan nog meer info krijgen over de dir command door dir/? te gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.