Vraag & Antwoord

Anders (software)

excel: instellen andere bovenmarge pagina 2

Anoniem
compugirl
5 antwoorden
 • Ik heb 2 vragen waar ik niet uit kom:
  - Hoe kan ik in Excel pagina 2 een andere bovenmarge geven dan pagina 1
  - hoe kan ik een koptekst alleen invoeren voor pagina 2, waarbij pagina 1 geen koptekst heeft.

  Wie wil mij helpen?

  Is er een andere mogelijkheid dan dit via verschillende werkbladen in te stellen?
 • Je kan inderdaad voor elk werkblad andere marges en kopteksten instellen. Dus dat zou een oplossing zijn als je van te voren weet wat op welke bladzijde komt.
 • Zoals PS al zei, binnen één werkblad is het m.i. niet mogelijk om verschillende kopteksten te gebruiken. Wat je wel kunt doe is de informatie van blad 1 die op pag. 1 komt te linken naar blad 2, pag 2 met blad 3, enz. (of met behulp van een snapshot, het camera icoontje; dat heeft het voordeel dat je oorspronkelijke opmaak behouden blijft). Dan kun je voor elk werkblad een aparte koptekst en marge instellen.

  Fred
 • Jongens, heel erg bedankt voor jullie reactie.
  Het gaat om een standaard in excel voor een factuur resp. pro forma factuur met een vervolgvel waarbij het vervolgvel een andere bovenmarge heeft.
  Nu heb ik 3 werkbladen gemaakt. no. 1 voor een faktuur indien deze slechts uit 1 pagina bestaat, nr. 2 voor pag 1-2, nr. 3 voor pag 2-2.

  Wat Violist zegt, lijkt me het proberen waard, maar hiervoor probeer ik eerst nog een handleiding te vinden, ben geen specialist in Excel.
 • Het is niet zo ingewikkeld, compugirl.
  De camera zal waarschijnlijk niet in je toolbar staan.
  Ga naar menu beeld, kies werkbalken, aanpassen. In het tabblad opdrachten, kies de categorie extra. In het venster opdrachten vind je bijna onderaan de camera. Sleep die met je muis naar een geschikte plaats op je werkbalk.
  Sluit het aanpassen venster.
  Maak dan de werkbladen die dan pagina 1, 2 enz moeten bevatten. (menu: invoegen werkblad)
  Selecteer dan de cellen die pagina 1 moeten vormen. Klik op de camera, ga naar het werkblad voor blad 1 (cursor wordt een +) en sleep die ergens op het werkblad. Er onstaat een plaatje van de pagina. Dan stel je het afdruk breik zo in dat het plaatje erin past. Voilá.
  De inhoud van het plaatje wordt automatisch aangepast, als je de bron verandert.
  Succes!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.