Vraag & Antwoord

Anders (software)

software om pc schoon te maken?

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Kent iemand een goed programma dat mijn pc schoon zou kunnen maken? register bestanden, spyware, foutjes etc..

  alvast bedankt.
 • Hitman pro
 • Geen hitmanpro gebruiken, veel te traag, slechte instellingen en geen mogelijkheid ze zelf te wijzigen, en verwijderd te veel.
  Je kan beter een aantal programma's die in Htimanpro zitten los gebruiken.

  Verder is CCleaner ook heel handig
 • idd liever geen hitman pro: gebruik liever de programma's afzonderlijk (adaware en spybot S&D) om spy en adware te verwijderen.
  Voor het register kun je een registercleaner gebruiken zoals: Registry Mechanic: http://www.pctools.com/registry-mechanic/ Ik heb het een tijdje gebruikt en het functioneerede best goed. al is handmatig het register schoonmaken wel het beste. (dit verreist natuurlijk wel enige kennis van het register zelf)
  In dit recente Topic staat wellicht ook veel info mbt je vraag: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=154909&start=0
 • Ik zou dan zelf maar wat over het register leren, of ees in de zoveel tijd gewoon een schone installatie doen, afhankelijk van hoeveel troep je op je PC krijgt en hoeveel software je installeerd en verwijderd.
  Registercleaners heb ik nou niet bepaald goede ervaringen mee, ze slopen je hele register, ze verwijderen dingen die niet verwijderd moeten worden. Aangezien ze problemen niet kunnen oplossen, maar alleen maar verwijderen. Maar dingen die wel weg kunnen laten ze grotendeels staan.

  gewoon de volgende programma's gebruiken:

  adaware
  spybot
  ccleaner

  Vervolgens bij spybot en adaware alles goed instellen en updaten en dan gaan scannen. Ik zelf vind de instellingen bij die dingen voor zich spreken, gewoon het hele programma uitpluizen, en bij elke instelling bedenken of hij daar grondiger van wordt, zo ja, aanvinken.
  Als je ze goed instelt kan je er een hele hoop mee vinden.
 • een goeie die ik altijd gebruik is easycleaner op http://personal.inet.fi/business/toniarts/ecleane.htm
 • maar waarom geen hitmanpro? Ik gebruik het wekelijks en het draait perfect.
 • Het sloopt soms je systeem, de instellingen zuigen, en je kan er weinig aan veranderen, het is rete traag. Geloof me, als je spybot en adaware echt goed instelt dan werken die al veel beter dan hitmanpro.
 • Format c: (nadat je je belangrijkste bestanden veilig hebt gesteld).
 • [quote:181dbfd511="kid jansen"]Het sloopt soms je systeem, de instellingen zuigen, en je kan er weinig aan veranderen, het is rete traag. Geloof me, als je spybot en adaware echt goed instelt dan werken die al veel beter dan hitmanpro.[/quote:181dbfd511]

  Haha.. en hoe stel je dat dan goed in?
 • Bij ad aware, zie je boven in een tandwieltje, je komt dan in het configuratiescherm van ad aware, daar kun je toch echt en een ander in stellen.
  Bij spybot, heb je een tabje instellingen.
  Dus kan wel.
 • Precies, het spreekt allemaal voor zich, maar je moet er gewoon ff logisch over nadenken en het een keer gezien hebben.
  Zo slaat Spybot standaard iets van 10 spyware dingen over en de instellingen zijn niet optimaal. Om maar niet van ad-aware te spreken. Die vind twee weken oude definities pas oud genoeg om zelf te updaten, scant alleen C, en niet eens alle onderdelen, enz. Er valt hier genoeg aan te verbeteren. En het is ook zeker nodig, helemaal als je programma's ook op andere partities zet dan C, of als bijvoorbeeld je documents and settings map op een andere partitie staat.
 • Gebruik zelf niets meer, maar heb beste ervaring met Spysweeper van Webroot en Fix-It Utilities van Vcom (vroeger Ontrack).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.