Vraag & Antwoord

Anders (software)

Programma om files te hernoemen met rechter muis klik

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Hello,

  Het komt vaak voor dat ik de extensie van een bestand moet hernoemen. Ik weet dat er hiervoor heel veel gratis programma's zijn. Maar het nadeel van deze programma's zijn dat je de betreffende programma eerst moet starten om de wijziging door te voeren. Ik ben op zoek naar een gratis programma waarmee je door het klikken van de rechter muis knop in de Verkenner de extensie direct kan wijzigen. Bestaat zo'n programma?
 • 'k snap de bedoeling wel, maar als je dan toch elk bestand afzonderlijk wil gaan hernoemen, kan je toch net zo goed tweemaal op de naam van dat bestand klikken en dan kan je in verkenner toch gewoon - zonder progje - het bestand hernoemen?

  ps: tweemaal is hier niet gelijk aan dubbelklikken hé, want dan opent het bestand zich en da's dus niet de bedoeling.
 • [quote:9cfca75446="Passer"]'k snap de bedoeling wel, maar als je dan toch elk bestand afzonderlijk wil gaan hernoemen, kan je toch net zo goed tweemaal op de naam van dat bestand klikken en dan kan je in verkenner toch gewoon - zonder progje - het bestand hernoemen?

  ps: tweemaal is hier niet gelijk aan dubbelklikken hé, want dan opent het bestand zich en da's dus niet de bedoeling.[/quote:9cfca75446]

  Zo kan je toch alleen de naam hernoemen, en niet de extentie? Bij mij kan je zo alleen de naam aanpassen, de extentie krijg je niet eens te zien. Of ligt dat aan mijn instellingen van de verkenner?
 • Verkenner > Extra > Mapopties > Weergave > Extenties voor bekende bestandstypen verbergen uitvinken,dan zie je de extenties wel.
 • [quote:ec64bce1ac="wanderer"]Verkenner > Extra > Mapopties > Weergave > Extenties voor bekende bestandstypen verbergen uitvinken,dan zie je de extenties wel.[/quote:ec64bce1ac]

  Dank je wanderer, probleem opgelost en heb dus geen programma meer nodig!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.