Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

opdracht sendobject in Access

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Met Access maak ik een string waarin een aantal emailadressen staan vermeld. Middels de opdracht sendobject wordt vervolgens Outlook opgestart en wordt de string in het veld "AAN" gezet.
  Als het een erg lange string is krijg ik de melding dat het emailadres niet juist is, zit er een maximumlengte aan de gebruiken string ????


  Aanvullend probleem is dat ik eigenlijk wil dat Access wordt afgesloten zodra de opdracht Sendobject is uitgevoerd. Dit lukt echter niet omdat Access er van uitgaat dat de opdracht Sendobject nog in uitvoering is zolang de mail in Outlook nog niet is verzonden.

  Heeft iemand een idee hoe dit op te lossen ???
 • De lengte van de string in Access kan je zelf instellen bij de eigenschappen van dat veld.

  Het afsluiten kan je forceren door een macro aan te roepen die telkens weer probeert af te sluiten in een oneindige lus. Zodra het bericht verzonden is, sluit access dan af.
 • Dus als ik het goed begrijp kent Outlook geen maximum lengte aan de totale lengte van alle emailadressen ???
 • [quote:70af61848c="johan kruize"]Als het een erg lange string is krijg ik de melding dat het emailadres niet juist is, zit er een maximumlengte aan de gebruiken string ????[/quote:70af61848c]
  Hoe lang is de string? En kloppen de adressen?
  [quote:70af61848c="johan kruize"]Dus als ik het goed begrijp kent Outlook geen maximum lengte aan de totale lengte van alle emailadressen ???[/quote:70af61848c]
  Outlook kent geen limiet, het kan wel zijn dat de mailserver die je gebruikt een limiet heeft. Exchange heeft bijvoorbeeld een standaard instelling van 5000 adressen. En ik kan me voorstellen dat een ISP dit aantal nog meer beperkt, ivm spam. Maar dat zou je zelf even moeten uitzoeken.
 • Dank voor jullie reactie, het bleek te komen door een onjuist emaladres (.n* in plaats van .nl) Met behulp van een trial versie van Advanced e-mail verifier heb het foute emailadres uit kunnen filteren.
  In een lange lijst met emailadressen is het toch lastig dit soort fouten er even uit te halen.

  Nu dat Send object op een nette manier proberen af te sluiten. Zla met voorgaande tips ook wel lukken

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.