Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Simpel database prog

None
4 antwoorden
 • Hallo,

  Voor mijn werk wil ik een database maken waarin de uren van 2 collega's die op een aparte afdeling werken kunnen worden bijgehouden.

  De database maken met Access o.i.d is geen probleem. Hoe kan ik net zoals je dat vroeger in dbase kon er een standalone programma van maken. In dbase lukt mij dat maar wel.

  Wat het programma moet doen is het volgende:
  -Er moeten uren per medewerker in gevoerd kunnen worden
  -Er moet een overzicht van aantal uren per project kunnen worden gemaakt


  Voor de mensen die dbase niet (meer) kennen. Ik startte dbase en als ik esc o.i.d in drukte kwam ik op een regel waar ik commando's kon ingeven. Daar kon ik ook een editor starten waar in ik kan programmeren. En met behulp van een dbase compiler kon ik er een exe file van maken.

  Nu heb ik al gehoord dat met Filemaker ook zo iets te realiseren is. Maar kun je met File Maker Pro ook een standalone programma maken?

  Of kan iemand mij vertellen hoe ik dbase aan de praat krijg onder XP, dan ga ik het gewoon daar in maken.
 • Voor Access is in de devellopper edition ook een dergelijke optie. Maar ja, die is wel duur.
  Ik dacht dat filemaker pro ook iets dergelijks had.
 • Is dit misschien een idee?
  http://www.crypto-central.com/html/timekeeper.html
 • Ik Timekeeper even geinstalleerd, maar dit is niet helemaal wat ik bedoel. Volgens mij is timekeeper meer iets om je eigen uren bij te houden.

  het databaseprogramma wat ik bedoel moet het volgende kunnen:
  -Naam medewerker selecteren
  -Datum invoeren
  -Weeknummer invoeren
  -Projectnummer
  -Totaal aantal uren
  -Uren omschrijving

  Ik wil dan bijvoorbeeld een rapport kunnen maken gesorteerd op projectnummer, zodat ik kan zien hoeveel uur er op een project gemaakt zijn. Dit met betrekking tot facturatie.

  Nu heb ik in Access een database, diverse formulieren gemaakt. Werkt ook allemaal zoals ik het wil, maar ik zou graag zien dat ik er een standalone programma van kan maken. Dus niet dat je eerst Access moet starten en dan het invulformulier openen om de uren toe te kunnen voegen.

  In Dbase lukt mij dit wel, maar deze krijg ik niet aan de praat onder XP.

  En volgens mij kun je in de Pro versie van Filemaker niet exporteren naar een exe file.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.