Vraag & Antwoord

Anders (software)

Word > PDF

15 antwoorden
 • Mijn eega werd in de gelegenheid gesteld om via http://www.acrosoftware.com het progje "Cute PDF Writer" (gratis) te downloaden. Converteert op simpele wijze .doc > .pdf naar ik aanneem.... A) Kent iemand van jullie deze software? Ervaringen? B) Zijn er mogelijk onder jullie andere soortgelijke freeware progjes bekend welke "bewezen" betrouwbaar en goed (bugfree...) zijn?
 • Ik heb de naam wel eerder gezien. Zelf gebruik ik pdf995 (en dat is niet hetzelfde als cute pdf).
 • heb al jaren cutepdf op mijn pc(s) en ben steeds tevreden als ik het gebruik!
 • de meeste van die word -> pdf proggies doen gewoon hun werk, maar op zo een omslachtige wijze als mogelijk. ze willen nl dat je hun FULL version koopt. gebruik het gewoon, maar verwacht na elke keuze een bevestiginsvraag, elke keer je instellingen opnieuw ingeven etc..
 • geef mij maar Acrobat pro 7
 • [quote:c353799afb="kid jansen"]geef mij maar Acrobat pro 7[/quote:c353799afb]Mja, wanneer je een paar honderd euro aan een PDF generator wil uitgeven natuurlijk. PDFCreator is een opensource initiatief: http://sourceforge.net/projects/pdfcreator/ Het installeerd een virtuele printer, Ghostscript en een GUI voor het programma. Vanuit een applicatie selecteer je de virtuele printer om te printen, vervolgens kies je in het daarop volgende scherm Save en wijs je een locatie aan waar het PDF bestand "geprint"(=opgeslagen) moet worden. Eigenlijk werkt CutePDF op dezelfde manier, maar is volgens mij wat minder configureerbaar mbt resolutie van het afgedrukte document. Daarnaast in het closed source, maar evengoed volledig gratis te gebruiken, zonder banners & watermarks e.d. PDFCreator bied echter weer de mogelijkheid om gemaakte PDF bestanden te beveiligen tegen wijzigingen e.d. Keuze genoeg lijkt me.
 • Alvast dank voor de reacties, maar......: Voor alle duidelijkheid; 't gaat niet om een PDF bestand aan te maken, maar om een Word file om te zetten naar een PDF file.......... Het gaat om wat incidentele werkzaamheden, dus om een dure full version van een of andere softwareboer aan te schaffen lijkt me niet realistisch...... Wie o wie noemt de beste freeware voor dit doel?
 • http://www.clicktoconvert.com/PDF-Converter/pdf-converter.html?source=google http://www.gratissoftwaresite.nl/softwareof.php#PDF [url=http://www.google.nl/search?q=word+naar+pdf+formaat+converteren&start=0&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-a&rls=org.mozilla:nl:official]google[/url] Zoiets bedoel je? Captain_Kansloos had ook al een genoemd.
 • een pdf file is niks anders dan een print opdracht van je aplicatie die je gebruikt zoals door de andere aangeduid kan je met de genoemde progjes werken voor het aanmaken kies je bij het printen voor de pdf printer, hierna wordt gevraagd wat de bestandsnaam moet worden en je hebt de print (lees pdf file) klaar
 • Ik begrijp van jullie dat: A) Er niet zo heel veel "kwaliteitsverschillen" bestaan tussen de betrokken freeware progjes B) Die dingen allemaal afdrukken naar een virtuele printer om tot een PDF'je te komen Dank voor de medewerking!
 • [quote:bb241613f1="lion"]Ik begrijp van jullie dat: A) Er niet zo heel veel "kwaliteitsverschillen" bestaan tussen de betrokken freeware progjes B) Die dingen allemaal afdrukken naar een virtuele printer om tot een PDF'je te komen Dank voor de medewerking![/quote:bb241613f1] Nagel op de kop :wink:
 • Dat is een van de voordelen van het gratis Openoffice boven MsOffice. Daar kun je een open document, ook een *.*doc bestand, gewoon met de export functie in een pdf omzetten. Ik gebruik dit regelmatig. Het is eigenlijk maar gek dat dit er in MsWord niet bijzit. Een dergelijk probleem is er ook met het importeren van postscript plaatjes in powerpoint.
 • Ach, zo gek is dat natuurlijk niet. PDF is ontwikkeld door Adobe. En aangezien Microsoft nog al last heeft van het Not Invented Here Syndrome...
 • Precies!
 • De mooie (gratis) tekstverwerker "Open Office.org, waain je simpel WORD-bestanden kunt verwerken heeft een optie "exporteren als PDF". In het resultaat doen alle links naar E-mail-adressen e.d. en ook de bladwijzers het prima.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.