Vraag & Antwoord

Anders (software)

MediaCenter problemen

Anoniem
None
10 antwoorden
 • hI ik heb een mediacenter PC gekocht en ik krijg het maar niet voormekaar om er TV mee te kijken :-? .

  Ik weet ff niet in welk forumonderdeel ik moet posten dus doe ik het hier maar.

  De kabelaansluiting zit op mijn Tunerkaart en er gaat een Video-S vanuit mijn grafische kaart naar de ingang op mijn TV :( .

  Het zou zo simpel moeten zijn maar ik krijg het alleen voormekaar om mijn bureaublad te delen met mijn TV in een slechte beeldkwaliteit met het beeld niet mooi in de hoeken maar het hangt er maaar een beetje bij met wat onbenutte ruimte boven en onder.

  Als ik mediacenter dan opstart dan komt ie op de monitor van mijn PC en niet op de gewone televisie, zelfs als ik mijn TV als hoofdmonitor instel :roll: .

  Misschien is mijn VideoS kabel te lang is nu 3 meter.
 • Ik vind de vraagstelling een beetje verwarrend. Geen TV kijken,en dan begrijp ik dat je de echte TV bedoeld. Hoe werkt MediaCenter op de computer zelf? Zolang dat niet goed is zou ik weergave op de TV niet eens overwegen.
 • De weergave van televisieuitzendingen op de monitor van mijn PC is perfect.

  Nu moet ik Mediacenter op het beeldscherm van mijn gewone huiskamerTV zien te krijgen.
 • Je hebt bij weergave op de TV dus slecht beeld met veel ruis terwijl op de PC de weergave perfect is? Is het beeld zodanig slecht dat het mogelijk is dat de verkeerde videoingang is gekozen? Heel misschien is er sprake van een kabelbreuk. Hoe is het geluid? Gewone 75Ohms kabel voor video zou niet zoveel uit mogen maken. Probeer eventueel composiet, dat kan met een normale coax kabel en passende connectors. Benodigde bandbreedte is tot pakweg 10MHz of zo. Echt antenne coax moet tot 1GHz en is vaak erg lang (20 meter of meer). Wanneer het aan de kabel zou liggen, dan is het gewoon een slechte kabel of connector.
  Heb je de TV-out (in te stellen via Beeld-instellingen) wel aangezet en ingesteld?
 • Nou het is allemaal wel gelukt met de juiste kabels maar nu hapert Mediacenter weer.

  Nu hebben we deze PC net en PC-wereld te Hoorn heeft nu aangeboden om een geheel nieuwe PC voor ons te bouwen.
 • Nou dit verhaal heeft geen einde nu lijkt het erop dat het signaal uit de muur de kabelaansluiting dus, iedere x de Hauppage TV-kaart opblaast.

  Is dit mogelijk?

  De aanbieder is Multikabel.
 • Onmogelijk nee, normaal nee. Vermoedelijk is er een spanningsverschil tussen de antenne-aarde en de echte randaarde. Kan je meestal met je blote handen voelen, weest voorzichtig, eventueel eerst met de spanningsmeter nameten (meestal wisselspanning …). Wat je kan doen is een mantelstroomfilter tussenplaatsen. Probleem kan komen door een apparaat dat op de randaarde is aangesloten, cq door de kabelprovider die ongetwijfeld zal zeggen dat dat niet kan. Nou bij mij staat er ook een behoorlijk spanningsverschil op … zal wel door de TV komen, niet aangesloten op de randaarde …
 • Oh ja, mijn Hauppauge TV kaarten zijn nog heel. Nu heb ik er vanwege aardlussen er wel een mantelstroomfilter tussen zitten.
 • Maar Hans, wat ik mij dan afvraag is waarom blaast die spanning dan niet mijn TV tuner op oftewel kunnen ze die tunerkaarten van de PC dan niet net zo robuust maken als de tvtuner.

  Als ik de pc aansluit is mijn tv niet op de kabel aangesloten en toch word mijn tunerkaart van de pc blijkbaar opgeblazen door het kabelsignaal. Dus zonder apparaten die ook op die kabel aangesloten zitten.

  26 maart 06
  nieuwe update van dit verhaal is dat we de kabelaanbieder gebeld hebben
  Multikabel en dat zij een monteur langssturen as vrijdag. Dan zullen we hore of het strompje uit de muur te sterk is voor de tunerkaarten.
 • [quote:9730a89b37="Fandango"]Maar Hans, wat ik mij dan afvraag is waarom blaast die spanning dan niet mijn TV tuner op oftewel kunnen ze die tunerkaarten van de PC dan niet net zo robuust maken als de tvtuner.[/quote:9730a89b37]In het iha zijn het dezelfde tuners. Misschien dat Hauppauge iets speciaals gebruikt. Ik kan me dat haast niet voorstellen. Wanneer je computer al dan niet geaard is en de antennekabel wel eens aangesloten en losgetrokken wordt, dan moet je goed opletten: zie je vonken overspringen? Ja, dan stevig spanningsverschil. Voor deze test is het voldoende om de steker tegen het chassis te duwen (in de TV-kaart is een risico, howel die zoiets wel zou moeten kunnen hebben).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.