Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Davi-Adres 7 - Word 2002

gerardb
7 antwoorden
 • Ik heb voor een club de ledenadministratie op me genomen. Deze ledenadminstratie wordt gevoerd in Davi-Adres 7 Deluxe. Vanuit Davi-adres moet het mogelijk zijn een mailmerge te doen samen met Word. Alleen het icoontje Word in Davi-Adres blijft grijs en word is dus niet te gebruiken vanuit Davi-Adres. Hoe los ik dit op?
  Ik werk met Windows XP en Word 2002.

  Ik weet, Davi-adres 7 is oud, maar het werkt. Met nieuwere versies van Davilex heb ik niet altijd gunstige ervaringen.
 • Ik gebruik Davi-Adres ook nog steeds en het bevalt mij ook prima voor een simpel adressenbestand. Ik ben eens even op zoek gegaan naar de samenvoegmogelijkheden met Word, en bij mij is het icoontje ook grijs. Heb de handleiding er op nageslagen, daarin word gezegd: klik op menu optie Contacten/samenvoegen. Hier echter ook een grijze regel, dus niets mee te beginnen. Ik herinner mij dat ik in het verleden hier wel succesvol mee aan het stoeien geweest ben maar ik denk dat dit uit de tijd van Word 97 stamt. Davi-Adres7 is nl. ook een programma dat in 1997 is uitgebracht. Als je iemand in je omgeving hebt die nog met Word 97 werkt zou je het daar eens bij kunnen proberen of als het erg belangrijk voor je is Word 97 naast Office 2002 op je eigen pc installeren.Het is in ieder geval duidelijk dat het met de huidige versies van Office (ik heb 2003) niet meer werkt. Succes.
 • Is het mogelijk om vanuit davi-adres de adresgegevens te exporteren naar excel/csv/txt of iets dergelijks? Als dat mogelijk is, dan kan je vanuit Excel zonder problemen een mailmerge in word doen.
 • Ja, dat kan wel maar dan word het langzamerhand wel erg omslachtig. Je kunt nl. een Davi bestand niet rechtstreeks converteren naar Excel. Je moet dan eerst een Dbase bestand maken en die vervolgens weer inlezen in Excel. Als zoiets eenmalig is wil dat natuurlijk best maar het betreft hier een leden bestand waarvan ik mag aannemen dat hier de nodige mutaties op zullen plaatsvinden.
 • Ik denk dat de oorzaak van het probleem is dat Davi-Adres gebruikmaakt van de objectbibliotheek van Word 97 en dat die nu ontbreekt op je computer omdat je een nieuwere versie van Word gebruikt. Je kan proberen de objectbibliotheek van Word 97 te installeren en evt. ook de objectbibliotheek van Office 97. Dat zijn:

  msword8.olb
  mso97.dll

  De .olb registreer je met regtlib.exe vanaf de prompt:

  [pad]\regtlib.exe [pad]\msword8.olb

  En de dll met regsvr32.exe:

  [pad]\regsvr32.exe [pad]\mso97.dll

  Word/Office 97 installeren doet dat ook, kost wat meer schijfruimte
  egistersleutels, maar werkt in ieder geval. Bovenstaande heb ik niet getest en misschien kloppen nog meer verwijzingen niet waardoor je nog meer bibliotheken nodig hebt. De bibliotheken staan op je Office97-cd.

  Betere optie m.i. is het converteren van Davi-Adres (via DBase-formaat blijkbaar) naar een Access-database of desnoods een Excel-bestand (als je niet kan mdb'en) en het prehistorische progje verwijderen ;-) (ik werk zelf ook nog ergens met Word 97 zolang dat geen problemen geeft)
 • Paulus en PS, ik denk dat wij driftig op zoek zijn naar een mogelijke oplossing en dat de TS zijn vraag al lang vergeten is…
 • Probeer eens http://www.easyrolodex.nl voor de ledenadministratie en vergeet Davi.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.