Vraag & Antwoord

Anders (software)

Vraag naar verkeerd bestand bij openen van Excel werkmap

Anoniem
dias
3 antwoorden
 • Hi,
  Opeens heb ik 't probleem dat bij openen (in Office 2000 Pro) van een bepaalde Excel werkmap er om koppeling met een (totaal verkeerd) bestand wordt gevraagd. Notabene van een andere partitie die hier absoluut niets mee te maken heeft (staat nog Windows98 op terwijl ik met XP werk).
  Ook de naam van het gezochte bestand is onbegrijpelijk, daar dit nooit enige relatie met het bewuste Excel bestand gehad heeft.
  Wie weet hoe dit te verhelpen is?
  (Office Help suggereert de index en/of 't logbestand van Snelzoeken te checken. Maar Snelzoeken is niet aanwezig in het Config. scherm. En installeren daarvan lukt ook al niet op de door Help gegeven manier, omdat Snelzoeken bij de toe te voegen Hulpfunkties niet getoond wordt)
 • :cry: Tot mijn teleurstelling weet kennelijk niemand hier een 'nette' oplossing voor…
  Zelf heb ik het inmiddels op een brute-force manier weten te omzeilen door een nieuwe map aan te maken en daar alles naar over te zetten, maar dat is natuurlijk niet de fraaiste manier…
  Mocht er toch nog iemand een verklaring en/of oplossing voor weten dan verneem ik dat alsnog graag!
 • Dias,

  Wat ben jij ongeduldig :evil: !!! We hebben allemaal andere dingen te doen naast onze interesse in de problemen :lol: van anderen. Vandaar dat ik pas nu je probleemstelling zag.
  Als er werkelijk koppelingen zijn die moeten worden bijgewerkt, kan je die met Bewerken|Koppelingen bekijken en evt. koppelingen verbreken.
  Het is op je minst merkwaardig dat door het verhuizen van de xls-file (waar de koppelingen in staan?) het probleem is opgelost.
  Is het dus werkelijk een koppeling wat het probleem is :roll: ?

  Groeten, Maarten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.