Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

windows mediaplayer niet te vinden

f.j.stols
13 antwoorden
 • Heb WMP 10 opgehaald en geïnstalleerd. Het enige dat ik zie is een reclame van een bekend biermerk met een Marslanding. Dat scherm is alleen maar met Ctr Alt Del weg te krijgen. In de configuratie kan ik WMP niet vinden (Winamp wèl). Uiteraard met zoekfunctie wel talloze items. Toch zou ik WMP af en toe willen gebruiken. Wie weet raad?
 • Windows mediaplayer krijg je binnen via windos update (als je versie legaal is), waar heb jij de windows mediaplayer gedownload?
  Verder als je wmp hebt gedownload zoals net beschreven moet je de eerste keer via start dan naar alle programma's en op wmp klikken dan moet je hem nog installeren zeg maar, maar dat wijst verder voorzich
 • de WMP komt van de Microsoft-site. Zit inderdaad in programma's, en als ik dat open krijg ik die bier-reclame. Als je hier verder op klikt wel de verdere reclame maar geen WMP zoals ik van vroeger gewend was.
 • Gewoon nog een x downloaden, er zal wel iets mis geweest zijn met het programma, die vanmij komt ook vanaf de ms site, en die is gewoon goed.
 • nog eens van elders gehaald (ZDnet of zo) maar er verandert helemaal niets. Oudere versie zouden niet met XP werken; het uitpakken daarvan worden afgebroken met de mededeling dàt er al een WMP is. Ik heb het opgegeven.Ik ga ook een ander merk bier drinken.
 • ik had ook nog een oudere versie, maar installatie wordt geweigerd!En in configuratie>software is v 10 niet te vinden.rara.
 • Je hebt toch wel minimaal xp als OS, aangezien wmp10 alleen werkt vanaf xp, dus geen 98 se 98 en me.
 • jazeker: XP home met SP2, en volgens mij heeftie 't gewoon gedaan…
 • ik zou WMP10 nu willen deïnstalleren, maar nergens is iets te vinden. En via zoeken komen er heel wat meldingen boven drijven. Zit dat ergens die in Windows, of toch in een bepaalde map?
 • WMP 10 heb ik laatst ook gedeinstalleerd, omdat er een ander programma was dat alleen met versie 9 samenwerkte. Het is een kwestie van een uninstallregeltje uit het register kopieren en in 'uitvoeren' plakken.

  Dan wordt de vorige versie van WMP hersteld.

  Via andere wegen krijg je je versie 10 er niet af.

  Ik zal kijken of ik e.e.a. nog kan reproduceren.
 • Daar is ie dan alweer.

  Uitvoeren>regedtit>HKEY_LOCAL_MACHINE>Software>Microsoft>MediaPlayer.

  Als je klikt op Mediaplayer of op Setup>installed versions (kan dat niet meer zien, want bij bij IS ie uninstalled), kom je in het rechtervak een regel tegen die begint met 'Uninstall……"
  Als je die regel kopieert en plakt in Start>uitvoeren en op OK drukt, wordt versie 10 verwijderd en 9 hersteld.

  Dit werkt voor een volledig geinstalleerd pakket. Of met jouw gerommel met de 10 het ook lukt weet ik niet.
 • KeesA: via Hkey_Local_machine zie ik bij "mediaplayer": 10.0, 9.0 & 8.0. Klikken op 10.0 geeft alleen rechts: standard, UDBRev en UDBVersion.
  helaas geen uninstall.
  Ik vermoed dat ik niet zo maar links 10.0 kan weghalen?
 • Zou ik maar niet doen. Dat soort willekeurige ingrepen in het register zou nog wel eens vervelende bijwerkingen kunnen hebben.

  Wat ook nog kan is kijken of via configuratiescherm>software, met het vakje 'show updates' of 'updates weergeven' ingeschakeld, kijken of versie 10 erbij staat. En dan kijken of het zaakje weg te krijgen is. Anders dezelde truc proberen in de veilige modus.

  Het blijft de vraag of je een onvolledig/verkeerd geinstallerde versie over een vorige versie netjes wegkrijgt.

  Is er trouwens geen mogenlijkheid voor een systeemherstelpunt, naar voor de installatie van versie 10?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.