Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Problemen met Gmail in Thunderbird

JBS
6 antwoorden
 • Mijn Gmail account heb ik volgens deze uitleg in Thunderbird gezet. Dit werkt goed, op een paar puntjes na.

  - Wanneer ik nieuwe mail lees via webmail dan komt deze gelezen mail alsnog als ongelezen binnen wanneer Thunderbird wordt gestart.
  - De webmail van Gmail geeft conversaties gegroepeerd weer. Probleem is echter dat wanneer ik met Thunderbird de mail ophaal deze conversaties uit elkaar gehaald worden en alle berichten los in Postvak IN gezet worden. Ook mijn verzonden berichten van die conversatie worden nu gezien als inkomende berichten.

  Iemand die deze "problemen" heeft kunnen verhelpen?
 • Daar is volgens mij niets raars aan, ik denk niet dat daar iets aan te doen is.
 • Nee, raar is het niet. Maar ik zou het liever anders zien. Hotmail in Outlook werkt wel precies zoals ik wil. Echter, Hotmail in Thunderbird heeft weer het probleem dat gelezen berichten in Thunderbird ongelezen op de server achterblijven. Ook niet handig dus.. Ik wil binnenkort overstappen op gmail en mogelijk ook Thunderbird. Als Thunderbird echter de problemen geeft zoals hierboven beschreven doe ik dat niet en blijf ik bij Outlook Express.
 • Gmail instellen voor Thunderbird zie: href="https://mail.google.com/support/bin/answer.py?ctx=%67mail&hl=nl&answer=12103

  In Thunderbird zelf kun je je accountinstellingen bekijken en mogelijk is daar de optie "berichten op server laten staan" afgevinkt. Loop gelijk even alle instellingen door.
 • Ja, zo heb ik 't ook gedaan. Alleen bieden de serverinstellingen geen oplossing. Het probleem is namelijk niet dat ze niet op de server achterblijven, maar ze blijven ongelezen achter. En andersom ook. Als ik ze via webmail lees, komen ze in Thunderbird alsnog als ongelezen binnen.
 • Voor zover ik kan beoordelen heeft dit te maken met de instellingen in Gmail zelf.
  Als je inlogt op gmail.com kun je naar instellingen, kies je daar voor 'Doorsturen en POP' dan is te lezen dat welke actie je ook afvinkt, er altijd een Gmail kopie in Gmail zelf wordt aangemaakt. Mogelijk is dat de oorzaak van ongelezen berichten op Gmail-server, immers als er een mail in Gmail wordt ontvangen en POP is ingeschakeld, wordt deze naar je E-mail client (in dit geval Thunderbird) gezonden en blijft een kopie achter op je Gmail-server.

  Weet niet of je het al hebt doorgenomen, maar struin eens door de instellingsmogelijkheden van Gmail zelf.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.