Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

excel: cel leeglaten tot er iets te berekenen valt.

MAB
6 antwoorden
 • Ik ben lekker bezig geweest in excel en laat een heleboel berekeningen uitvoeren.

  Nu is oa de bedoeling dat als ik in cel d de datum invoer (27) en in cel e de maand (2) dat in cel c maandag 27 februari komt te staan, hiermee reken ik dan weer verder. Dit lukt, ik heb de formule helemaal naar onder doorgekopieerd. De cellen die nog niet gevuld zijn geven nu in cel c wel een tekst weer, ik wil dat deze cel leeg blijft tot er iets in d en e staat.
  Welke formule kan ik daarvoor gebruiken.
 • =ALS(A1=0;" ";FORMULE)

  Zet de volgende als-formule om jouw formule heen. Dus als er in a1 niks staat ingevuld komt er een spatie te staan (zie je als leeg) en anders wordt de formule berekend.
 • Dat lukt niet,
  De code die ik nu gebruik is: =DATUM(N9;Q9;P9) (in P staat datum van de dag, dus 27, in Q de maand, dus 2 en in N staat 2006, dit maakt in O 27 februari 2006
  Ik heb de code =ALS(A1=0;" ";(DATUM(N9;Q9;P9)
 • [quote:ce4d175545="lizard"]
  Ik heb de code =ALS(A1=0;" ";(DATUM(N9;Q9;P9)[/quote:ce4d175545]

  A1 moet dan dus P9 worden, ik ga ervan uit dat je altijd kolom q en p tegelijk invuld. Verder moeten de haken ff goed gezet worden, probeer eens: =ALS(P9=0;" ";DATUM(N9;Q9;P9))

  Hier werkt deze formule goed.
 • =ALS(ISFOUT((DATUM(N10;Q10;P10)));"";(DATUM(N10;Q10;P10)))

  Plaats deze formule in kolom 0, de foutmelding wordt dan onderdrukt.
 • Yezzz….! Het werkt.
  Uiteraard had ik de A vervangen door de P, ik zat niet goed met de hoeveelheid haakjes.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.