Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Synchronisatieprogramma/backupprogramma.

Anoniem
Prin0096
21 antwoorden
 • hallo,  Ik heb een map met een paar submappen. In die submappen bevinden zich exe-en .rar/bestanden, muziek en films, enz. Nu heb ik een externe hdd waarmee ik de bestanden meeneem van de ene pc naar de ander. Stel ik download of rip wat muziek naar de map op de interne hdd, wil ik dit later ook op de externe hdd hebben. Alleen nu weet ik niet meer wat er allenmaal nieuw was, dus kopieer ik alles maar en klik steeds bij ´vervangen voor´ op nee.

  Nu ben ik op zoek naar een programmatje, wat de inhoud van de ene map kan vergelijken met de andere, en zo nodig aanvullen, wanneer ik dat wil. Kennen jullie zoiets=

  Ik hoop dat het nog duidelijk is :oops:

  Bij voorbaat dank!
 • Ja hoor.
  SyncBackSE kan dat.
 • [quote:e4b676926d="Prin0096"]Ja hoor.
  SyncBackSE kan dat.[/quote:e4b676926d]

  jeetje….alleen jammer dat et payware is en ik geen creditcard heb :lol:

  Iemand een gratis programma?
 • Er staat ook het gratis programma SyncBack op deze site. Deze kan wat minder, maar synchroniseren kan met dit programma wel.
 • [quote:6404e324c8="tinus89"]Nu ben ik op zoek naar een programmatje, wat de inhoud van de ene map kan vergelijken met de andere, en zo nodig aanvullen, wanneer ik dat wil. (..) Iemand een gratis programma?[/quote:6404e324c8] Een gratis back-up applicatie heb je zelf al. Namelijk Back-up van Windows XP zelf. Van de commerciële back-up applicaties zou je Phoenix Back-Up 2 – Sydatec en True Image 9.0 NL kunnen checken.
 • [quote:80956da83e="jolo"][quote:80956da83e="tinus89"]Nu ben ik op zoek naar een programmatje, wat de inhoud van de ene map kan vergelijken met de andere, en zo nodig aanvullen, wanneer ik dat wil. (..) Iemand een gratis programma?[/quote:80956da83e] Een gratis back-up applicatie heb je zelf al. Namelijk Back-up van Windows XP zelf. Van de commerciële back-up applicaties zou je Phoenix Back-Up 2 – Sydatec en True Image 9.0 NL kunnen checken.[/quote:80956da83e]


  Ik heb niets aan windows backup. Die backupped gewoon de hele map, wat veel tijd kost, en bovenal maakt hij er een image van. Mijn bedoeling is dus:

  Een map, met inhoud, op interne hdd
  Dezelfde map, met dezelfde inhoud, op externe hdd.

  De inhoud van de map op de INTERNE hdd word gewijzigd. Nu zoek ik een programmatje wat, zonder alles te kopieren/plakken(kost veel tijd) de inhoud van de map op de externe hdd kan vergelijken met de inhoud van de interne. Dan moet hij, indien hij verschillen ziet, de map op de externe aanvullen tot ze weer gelijk zijn, en andersom.

  Edit: ik heb een legaal exemplaar van Norton Ghost. Moet het daarmee kunnen? Nogmaals, het is niet de bedoeling om er een image van te maken.
 • [quote:56e758baec="Prin0096"]Er staat ook het gratis programma SyncBack op deze site. Deze kan wat minder, maar synchroniseren kan met dit programma wel.[/quote:56e758baec]

  had ik niet gezien, ga hem proberen!
 • [quote:17ca0485b5="tinus89"] Nu zoek ik een programmatje wat, zonder alles te kopieren/plakken(kost veel tijd) de inhoud van de map op de externe hdd kan vergelijken met de inhoud van de interne. Dan moet hij, indien hij verschillen ziet, de map op de externe aanvullen tot ze weer gelijk zijn, en andersom. [/quote:17ca0485b5] Dan zou je het kunnen proberen met xxcopy.
 • [quote:a2779916fb="jolo"][quote:a2779916fb="tinus89"] Nu zoek ik een programmatje wat, zonder alles te kopieren/plakken(kost veel tijd) de inhoud van de map op de externe hdd kan vergelijken met de inhoud van de interne. Dan moet hij, indien hij verschillen ziet, de map op de externe aanvullen tot ze weer gelijk zijn, en andersom. [/quote:a2779916fb] Dan zou je het kunnen proberen met xxcopy.[/quote:a2779916fb]


  helaas, van dit programma kan ik niets wijs worden. Echter, bovengenoemd Syncnogwat werkt wel volgens mij. Hier kom ik nog op terug.
 • EZBack-it-up is ook een mogelijkheid (freeware). Maakt geen speciaal backup-bestand maar kopiëert gewoon leesbare mappen en bestanden naar een andere locatie. En doet wat jij wilt: vergelijkt bron en doel en kopiëert alleen de wijzigingen.

  HIER te vinden.

  Gr,
  Jim
 • [quote:9992cff115="Jim van Zweeden"]EZBack-it-up is ook een mogelijkheid (freeware). Maakt geen speciaal backup-bestand maar kopiëert gewoon leesbare mappen en bestanden naar een andere locatie. En doet wat jij wilt: vergelijkt bron en doel en kopiëert alleen de wijzigingen.

  HIER te vinden.

  Gr,
  Jim[/quote:9992cff115]

  leuk programmatje, maar stel ik heb een lege map, en een volle map op C:\Documents and Settings\Martijn\Bureaublad , dan komt er in de doelmap een map met: C:
  Daarin weer een map met documents & settings, daarin weer Martijn, Daarin weer Bureaublad, en daarin de naam van de map ik wilde backuppen.
 • zoek een op microsoft naar sync toy onder windows xp power toys.
  Prachtig en gratis.

  Jan Willwm
 • [quote:04b168fd94="shepherd"]zoek een op microsoft naar sync toy onder windows xp power toys.
  Prachtig en gratis.

  Jan Willwm[/quote:04b168fd94]

  hoe bedoel je dat? IK begrijp het niet helemaal :oops:
 • Kijk hier eens

  http://www.microsoft.com/netherlands/ondernemers/tips_trucs_windows/synctoys.aspx


  Jan WIllem
 • ziet er goed uit, alleen ik kan het niet installeren. Heb een klein bestandje gedownload(exe), als ik dubbelklik zegt ie dat het al geinstalleerd is, maar ik kan het niet vinden waar het hoort te staan(alle programma's)
 • Martijn,

  Als het goed is heb je bij download en installeer eerst een validatie scherm gekregen voor een genuine microsoft windows test
  ( http://home.planet.nl/~jw.vriesman/pag1.jpg )
  als je daar doorheen bent gekomen heb je een download button
  ( http://home.planet.nl/~jw.vriesman/pag2.jpg )
  gekregen van setup.msi 931Kb. Nu kan je inplaats van download ook de keuze run kiezen.
  ( http://home.planet.nl/~jw.vriesman/pag3.jpg )Dit kan gerust. dan zou de installatie vanzelf moeten starten.
  Als het goed is staat dan in start- alle programma's het tooltje sync toy

  jan willem
 • ik maak gebruik van Firefox, en die heeft de optie 'Run' niet. De andere schermen heb ik gehad. Dat dingetje van 'run' heb ik gedownload naar het bureaublad. Als ik daar dubbelklik opent hij. Ik klik op volgende. Dan is hij kort bezig,(blauw balkje, minder dan een sec.) en zegt dan dat het programma al geinstalleerd is. Dan kan ik alleen nog maar op 'voltooien' klikken.
 • Hoe groot is het bestand wat je hebt opgeslagen dit zou 931Kb moeten zijn. Heb je 'sync toy' soms toevallig al op je pc staan.

  Ga nu even met het eten bezig enzo check anders morgen je Pb maar even

  jan Willem
 • nee, staat er nog niet, check je PB terug.
 • Synctoy does the trick!!


  Wat moeizame installatie, maar weet nu wat ik fout deed. Programmatje is zeer eenvoudig, en doet wat hij moet doen, verder niet. Perfect! bedankt allemaal voor de tips!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.