Vraag & Antwoord

Anders (software)

Internet Explorer en Outlook Express opnieuw instaleren

Anoniem
derkdejong
8 antwoorden
 • Ik heb problemen met Internet Explorer (versie 6) en Outlook Express. Beide werken niet naar wens. Ik kan vanuit Outlook bijv. geen Wordbestanden printen en via Internet Explorer niet reageren op een interactieve website. Als ik via 'Help' en 'Info' wil weten welke versie van IE ik gebruik dan wordt dat niet aangegeven. Achter 'Versie' wordt niets weergegeven (blanco). Het lukt ook niet om via 'Windows Update' contact te krijgen met Microsoft om na te gaan welke recente updates ik mis.
  Ik heb al van alles geprobeerd om de zaak weer aan de gang te krijgen, zonder resultaat. Is er een manier waarop ik IE en Outlook zonder al te veel omhaal kan verwijderen en opnieuw installeren? :)
 • ik vrees dat er op die pc wel meer brak is, behalve ie en oe….
  ben je al met een uptodate virusscanner aan de gang geweest, en heb je al gecheckt met adaware, spybot en hijackthis?
  zolang je niet weet of je pc van vreemde smetten vrij is, hebben actie om ie en oe te vernieuwen geen enkel nut!
  zie ook de faq in het subforum ´beveiliging en privacy´
 • De PC is verder wel OK. De problemen ontstonden toen ik een nieuwe virusscanner (van internetprovider Wannadoo) installeerde. Er stonden nog resten van Norton Antivirus op. Dat ging dus mis. De PC werd supertraag. Ik heb heel veel werk gehad om de zaak weer vlot te trekken, onder andere met een opruimprogramma van Symantec. Alle programma's lopen intussen weer als een zonnetje, behalve IE en OE.
  Spybot en dat soort programma's leveren geen nieuwe feiten op.
  Daarom nogmaals: kan ik IE en OE verwijderen en opnieuw installeren?
 • je laatste bericht is veel enthousiaster dan je eerste bericht…
  kun je nu dus wel microsoft update bereiken, eventueel via de optie windows update onder extra in ie6?
  op zich kun je ie en oe verwijderen via configuratiescherm - software, vermits je de install hebt voor ie6 die je bij microsoft kunt downloaden.
  let op: als je oe verwijdert, en je wil je adresboek en je postvakken veilig stellen, zorg dan voor een veiligheidscopy op cd, cq een andere hd, van het (op te zoeken) bestand gebruikersnaam.wab en van de HELE map waarin de dbx-bestanden op jouw pc staan.
  maar zoals gezegd, hoe is het nu echt met je pc??
 • Ik weet niet precies waar je heen wil, DerkdeJong. Ik gaf al aan dat Windows Update niet werkt. Verder kom ik IE en OE niet tegen onder Configuratiescherm-Software. Dat had ik al bekeken. Dus via die weg deïnstalleren lukt niet (overigens kom ik beide ook niet tegen in Configuratiescherm-Software bij mijn andere PC, die wel helemaal OK is). Is er een andere methode?
 • stop de cd van win xp in de gleuf en kies voor update
 • Prima tip, Plextor, ware het niet dat ik geen Windows CD heb. Ook niet gekregen bij de aankoop van mijn PC (een Sky, een jaar of drie geleden gekocht bij Dixons). Ik heb wel een partitie met daarop windows-recovery. Kan ik daar wat mee? Ik twijfel, omdat ik dan een oude versie van XP terughaal. Vernieuw ik dan ook IE en OE? Graag advies! :)
 • Prima tip, Plextor, ware het niet dat ik geen Windows CD heb. Ook niet gekregen bij de aankoop van mijn PC (een Sky, een jaar of drie geleden gekocht bij Dixons). Ik heb wel een partitie met daarop windows-recovery. Kan ik daar wat mee? Ik twijfel, omdat ik dan een oude versie van XP terughaal. Vernieuw ik dan ook IE en OE? Graag advies! :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.