Vraag & Antwoord

Anders (software)

Remote Controle Software?

6 antwoorden
  • Hallo, Ik ben ga binnenkort voor een familie (die zo'n beetje digibeet is) een aantal computers bouwen. Ze wonen alleen ver uit de buurt. Daarom ben ik op zoek naar goede en duidelijke Remote Controle software, waarmee ik onderhoud kan plegen op de betreffende computers en assistentie kan verlenen voor de familie. Heeft iemand goede of slechte ervaring met bepaalde remote controle software? Waar moet ik op letten? Heeft iemand tips? Bedankt!
  • Je installeert de PC's met Windows XP? Zo ja, is het meegeleverde 'Verbinding met Extern Bureaublad' en 'Hulp op Afstand' niet voldoende?
  • [quote:89ca33ef42="praatpaal"]Je installeert de PC's met Windows XP? Zo ja, is het meegeleverde 'Verbinding met Extern Bureaublad' en 'Hulp op Afstand' niet voldoende?[/quote:89ca33ef42] Ja, Windows XP komt op elke pc te staan. Kan ik met 'Hulp op afstand' een computer volledig overnemen? Zodat ik bijvoorbeeld vanaf mijn huis de pc op (bijvoorbeeld) virussen kan laten scannen?
  • Ik gebruik [url=http://www.realvnc.com/]RealVNC[/url]. Het werkt snel en makkelijk. Het programma moet zelf maar enkel geinstalleerd zijn op de host-pc. Verbinding met Extern Bureaublad zal enkel werken wanneer op de host-pc Win Xp Pro geinstalleerd is. Ik vind 'Hulp op afstand' nogal omslachtig in gebruik, maar het werkt.[/url]
  • [quote:db49e1f53b="Erwin Kleinjan"][quote:db49e1f53b="praatpaal"]Je installeert de PC's met Windows XP? Zo ja, is het meegeleverde 'Verbinding met Extern Bureaublad' en 'Hulp op Afstand' niet voldoende?[/quote:db49e1f53b] Ja, Windows XP komt op elke pc te staan. Kan ik met 'Hulp op afstand' een computer volledig overnemen? Zodat ik bijvoorbeeld vanaf mijn huis de pc op (bijvoorbeeld) virussen kan laten scannen?[/quote:db49e1f53b] Ja, dat kan. Ik gebruik voor deze zaken ook altijd Remote Desktop. 1 klein minpuntje, het gaat over het rdp-protocol en je zet een sessie op, je kan dus niet live meekijken met de gebruiker. Zodra je de sessie opzet, ziet de gebruiker niks meer, of je gebruikt een apart account hiervoor, maar dan ziet de gebruiker dus ook niet wat je doet. Voor de rest is het prima voor remote beheer.
  • Ik gebruik ook al tijden realvnc. werkt erg prettig en mensen kunnen meekijken wat je doet. Je kunt realvnc zo instellen dat je nog voordat je windows eventueel moet aanmelden, je de pc al kunt overnemen. (optie start as system service). En het is nog gratis ook :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.