Vraag & Antwoord

Anders (software)

laatste windows-beveiligings-update

Anoniem
Zlatan
10 antwoorden
 • ik heb bemerkt dat bij installatie (14 april) van de allerlaatste beveilingingsupdates (6 in totaal) Outlook Express niet meer werkt. Krijg telkens de mededeling "Outlook is onjuist geconfigureerd, opnieuw installeren". Adresboek alles was onbereikbaar.
  Gelukkig had ik "systeemherstel" nog lopen en na herstel werkte alles weer. Daarna weer opnieuw geinstalleerd (15 april) en weer ging het fout.
  Opnieuw systeemherstel aangeroepen en alles funktioneerde gelukkig weer.
  Heeft iemand vergelijkbare problemen gehad?
  Stel dat ik OE opnieuw zou hebben gedeinstalleerd via "software" en daarna opnieuw geinstalleerd: zouden al mijn mails en adressen verloren zijn gegaan?
  Dank voor de aandacht!
 • [quote:9323418a45="Zlatan"]ik heb bemerkt dat bij installatie (14 april) van de allerlaatste beveilingingsupdates (6 in totaal) Outlook Express niet meer werkt. Krijg telkens de mededeling "Outlook is onjuist geconfigureerd, opnieuw installeren". Adresboek alles was onbereikbaar. [/quote:9323418a45] Om welke Windows versie en Service Pack gaat het? Welke beveiligingsupdates bedoel je? [quote:9323418a45="Zlatan"] Stel dat ik OE opnieuw zou hebben gedeinstalleerd via "software" en daarna opnieuw geinstalleerd: zouden al mijn mails en adressen verloren zijn gegaan? [/quote:9323418a45] Het maken van een back-up van e-mail en adresboek is dan wel aan te bevelen.
 • zal na Pasen een opgave doen. Vast bedankt
 • Er is verschil tussen Outlook en z'n kleine broertje Outlook Express.
  Bij de laatste updates zat o.a. een beveiligingsupdate voor Outlook.
  Die wordt dan bijgewerkt en ingesteld. Je had dus alleen maar aan hoeven te geven dat Outlook Express je standaard E-mail programma is en alles was dan opgelost, dus geen herstel nodig.
  Ik kreeg deze vraag wel toen ik opnieuw opstartte na het updaten.
 • Bedankt in ieder geval voor je attentie. Ik heb, omdat ik niet thuis ben, nog niet de zaken op mijn eigen PC kunnen checken, maar ik ben het niet helemaal met je eens.
  Er werd een totaalblok van 6 beveilingsupdates aangeboden (heb zelf WXP SP2) waaronder wel degelijk een update van OUTLOOK EXPRESS. Ik heb geen vraag kunnen vinden of deze wel of niet mijn standaard is. WEL heb ik bij de allerlaatste download aangegeven dat ik de update van OE niet wilde. Desondanks kwam toch weer de blokkade op OE na herstarten PC en had ik wel degelijk Systeemherstel nodig.
  Maar nogmaals, ik zal hier maandag of dinsdag even aangeven a) mijn configuratie zoals eerder gevraagd en b) de exacte updates met naam en toenaam.
 • Zlatan, de volgende 2 updates maken deel uit van de 6 stuks.

  - kb911567 inderdaad voor Outlook Express

  - kb 914454 bestemd voor Oulook 2003, Junk Email Filter.

  Tevens was er nog een 7e update bestemd voor degenen die het Windows hulpprogramma geïnstalleerd hebben voor schadelijke software.

  Dus ik denk toch dat jouw probleempje te maken heeft met de 2 Outlook updates.

  Maar je kunt het heel gemakkelijk oplossen door in IE (Internet Explorer) te klikken op extra, internet opties, programma's bij E-mail het juiste programma in te voeren en dan op OK klikken.

  Het zal wel lukken.
 • Jolo en Gertcor,
  Ik heb Windows XP-home SP2.
  De beveiligingsupdates die mij ter beschikking staan zijn (niet meer geinstalleerd!)
  KB 908531 XP
  KB 911562 XP
  KB 911565 Player 10
  KB 911567 cumulatieve voor Outlook E
  KB 912812 idem voor IE
  KB 890830 windows schadelijke software
  Ik heb GEEN update voor Outlook en onder Internet opties staat OE aangevinkt.
  Dus, ik weet het niet meer.
 • [quote:b814d6c6ec]Ik heb GEEN update voor Outlook en onder Internet opties staat OE aangevinkt.
  Dus, ik weet het niet meer.[/quote:b814d6c6ec]
  Zlatan,
  Microsoft zelf kijkt bij het doorzoeken van je pc welke beveiligings updates je nodig hebt. Dus misschien heb je de Kb914454 al eerder binnengehaald.
  Ben je in het bezit van het programma SiSoftware Sandra dan kun je bij icoon Windows Informatie o.a. kijken welke Kb… er allemaal geïnstalleerd zijn. En er zullen nog veel meer programma's zijn waar je dat kunt bekijken.
 • Ik heb met uitzondering van Outlook Express de updates geinstalleerd en OE blijft nu goed werken.
  Echter heb ik het probleem dat onder aan de balk het icoontje (geel met uitroepteken) aangeeft dat ik nog 2 (w.o. OE) moet installeren. Ondanks ik OE niet aanvink, komt telkens weer de opmerking dat ik moet installeren.
  Weten jullie waar die "voorbereiding" op mijn PC staat, zodat ik die kan verwijderen?
 • [quote:1178bb4620]Ondanks ik OE niet aanvink, komt telkens weer de opmerking dat ik moet installeren.
  Weten jullie waar die "voorbereiding" op mijn PC staat, zodat ik die kan verwijderen?[/quote:1178bb4620]
  Ga bewust zelf updates binnen halen en kies zelf welke je wil installeren en welke je niet wilt hebben.
  Ga naar start en kies alle programma's. Als een van de allereerste zie je bovenaan Windows update.
  Klik hierop en laat het programma z'n eerste zoekwerk verrichten.
  Op een gegeven moment kun je kiezen uit "snel" (aanbevolen) of aangepast. Deze laatste moet je aanklikken. Het programma gaat weer een tijdje zoeken en je krijgt dan op je scherm de nog voor jou openstaande updates. Voor elke update staat een hokje al aangevinkt en daarnaast een hokje met een plusje. Klik op het plusje en je krijgt aanvullende info over de betreffende update.
  Als je deze update dus niet wilt hebben dan klik je het vinkje weg.
  Als je dan op downloaden en installeren klikt dan krijg je een mededeling dat je één of meerdere updates niet wilt hebben en er wordt een hokje zichtbaar dat je aan kunt vinken, daarmede aangevend dat je de betreffende update helemaal niet meer wilt hebben.
  Bij een volgende keer wordt deze dan ook niet meer weergegeven.
  Als alles klaar is is tevens het schildje rechts onder in je taakbalk verdwenen. Dus je bent weer uptodate.
  Succes.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.