Vraag & Antwoord

Anders (software)

pdf invul formulier verzenden

Anoniem
Hubaki
6 antwoorden
 • Zoals vele brave burgers heb ik geprobeerd mijn belastingformulier digitaal én op tijd op te sturen naar de belastingdienst. Helaas is mij dat niet gelukt. Er doet zich een probleem voor met het verzenden in Acrobat Reader. AR start normaal op en je kunt het formulier ook normaal invullen. Klik je op verzenden (na aan alle formaliteiten te hebben voldaan) dan geburt er niets meer.

  Toen heb ik geprobeerd om Acrobat Reader opnieuw te installeren. Als ik Start -> Programmatoegang en -instellingen -> wijzigen of verwijderen klik krijg ik de volgende foutmelding: "Kan geen toegang krijgen tot de Windows Installer-service. De oorzaak kan zijn dat u Windows in veilige modus hebt gestart of de Windows-installer is onjuist geinstalleerd."

  Aangezien Windows in de normale modus is opgestart heb ik Windows installer eerst (opnieuw) geregistreerd en toen dat niet hielp opnieuw geinstalleerd. Ook dat bood geen soelaas. Naar mijn gevoel ligt het probleem ook niet aan Windows-installer want andere programma's laten zich wel eenvoudig wijzigen, toevoegen of verwijderen.

  Ik heb het idee dat er iets is misgegaan toen ik laatst Acrobat Reader heb geupdated. Wie weet hoe ik dit probleem op kan lossen? Ik gebruik Windows XP.
 • Lukt het verwijderen van Adobe Reader ook niet via configuratiescherm > software? Download vervolgens hier de meest recente versie van Adobe Reader.
 • Dat lukt ook niet. Via Start -> Instellingen -> Configuratiescherm -> Software kom je in hetzelfde venster terecht als bij Start -> Programmatoegang en -instelingen -> Programma's wijzigen of verwijderen.
 • Staat je mail editor (zoals outlook of outlook expres) aan? Het kan nog wel eens schelen om deze reeds aan te hebben staan voordat je vanuit acrobat (of ander programma) de opdracht geeft tot verzenden.

  Anders:
  Is het wel mogelijk om je PDF file op te slaan? Vervolgens deze vanuit je maileditor selecteren en als attachment verzenden?

  Andere mogelijkheid (geniet [b:bec8049cf6]niet[/b:bec8049cf6] de voorkeur):

  Je geeft aan dat het probleem waarschijnlijk is ontstaan na een update, is het mogelijk om een via windows herstel naar een ouder herstelpunt te gaan?

  En domweg de meest recente versie er overheen installeren (zonder de oude te deïmstalleren)?
  En anders met de hand deïnstalleren, dus ook in het registere alles handmatig verwijderen, hoewel dit wel met extra risico's gepaard gaat.
 • Maileditor staat niet aan. Je kunt de PDF weliswaar opslaan en verzenden als attachment maar dat zal bij de belastingdienst niet in het juiste laatje vallen. Je moet het formulier voorzien van een DigiD (laatste beveiligingsvinding van de overheid) of van een digitale handtekening. Verzending verloopt volgens mij niet via mijn email-programma.

  Naar een ouder herstelpunt gaan heb ik ook aan gedacht. Moet dan diverse updates van andere software ook weer opnieuw installeren. Ik wou dit eigenlijk pas als laatste mogelijkheid gaan doen.

  Acrobat Reader domweg over de bestaande versie heen installeren levert hetzelfde probleem op, zoals in mijn eerste bericht beschreven.

  Als ik AR handmatig wil verwijderen uit het register, hoe weet ik dan welke sleutels ik moet verwijderen en welke niet?
 • Ik durf ook niet te zeggen welke sleutels met zekerheid uit het register gehaald kunnen worden, ik zie dit zelf als allerlaatste paardemiddel.

  Je hebt toevallig een firewall aanstaan die het programma geen mail recht heeft gegeven (niet de XP firewall want die laat alle uitgaande verkeer gewoon door en dat heeft helemaal niet de voorkeur).
  Ik weet van Zonealarm Pro dat dit te blokeren/deblokkeren is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.