Vraag & Antwoord

Anders (software)

Word loopt telkens vast

Anoniem
p.v.hoek
11 antwoorden
 • Wie o wie kan me met dit probleem helpen, sinds enkele dagen loopt Word telkens vast. Het opstarten van Word is geen probleem maar zodra ik een bestand vanuit Word wil openen loopt Word vast, hetzelfde geld dat zodra ik een bestand wil opslaan Word ook vast loopt.
  Ik heb Office (en dus ook Word) verwijderd en opnieuw geinstalleerd omdat ik dacht dat daar het probleem wel mee verholpen zou zijn, maar dit is dus helaas niet het geval.
  Weet iemand wat hier de oorzaak van zou kunnen zijn?

  Alvast bedankt,

  Sander
 • Scan je PC eens op spyware en andere rommel. Bijvoorbeeld met Hitman Pro (als je Windows 2000/XP gebruikt). Zie www.hitmanpro.nl .
 • zo´n scan is zeker niet verkeerd, maar vrijwel alle problemen in word hebben een oorzaak in een corrupte normal.dot (zeg maar het basis werkdocument van word).
  wie word opnieuw installeert krijgt als (in een aantal gevallen terechte) service dat normal.dot niet wordt vernieuwd (zodat jij je instellingen behoudt). als normal.dot corrupt is heb je daar jammergenoeg niets aan.
  wat nu:
  start verkenner, zorg dat weergeven van alle bestanden aanstaat, en zoek naar normal.dot.
  soms zitten er meer op een pc.
  zodra normal.dot gevonden is: verwijderen of eventueel hernoemen.
  start pc opnieuw (is meest zekere gang van zaken)
  als je word nu opent wordt een nieuwe normal.dot aangemaakt en is de kans heel groot dat jouw probleem voorbij is.
 • ik heb hitman pro gerund maar die kon niets vinden, dus das een goed teken

  Ik heb een aantal normal.dot bestanden gevonden en verwijderd, daarna mn pc opnieuw opgestart en voorals nog kan ik weer bestanden via Word openen en ook opslaan.

  Hartelijk bedankt voor uw tips en adviezen,

  Groet Sander
 • Sinds 19 april heb ik precies hetzelfde probleem, ik heb word opnieuw geinstalleerd maar hetzelfde probleem deed zich nog steeds voor.
  Met systeemherstel heb ik toen mijn systeem terug gezet naar 7 april toen alles nog goed werkte. Nu was alles weer ok maar toen microsoftupdate z'n werk had gedaan kwam hetzelfde probleem weer terug. Na dezelfde procedure nog een keer herhaald te hebben heb ik micosofupdate uitgeschakeld en nu werkt alles alweer een paar dagen normaal maar volgens mij zit het probleem in een of andere update. Als iemand mij kan helpen graag want om updates achterwege te laten is ook niet ideaal
 • Beste Derk,
  Zou je voor een leek als ik iets gedetailleerder kunnen aangeven hoe je in de verkenner:"alle bestanden weergeven"aanzet en waar ik het normal.dot bestand zou kunnen vinden?
  Bij voorbaat dank
  Groeten Piet van Hoek
 • verkenner - extra - mapopties - tabblad beeld.
  het verschilt een beetje per windowseditie wat je ziet maar het komt hierop neer dat je de vinkjes zo zet dat alle bestanden worden weergegeven, dus ook de verborgen en systeembestanden.

  zoeken naar normal.dot: start een zoekactie in de verkenner (ofwel er is een knop ´zoeken´ ofwel via menu extra)
  geef als zoekterm normal, laat zoeken in de bestandsnaam, en als je windows xp hebt moet je ook hier aangeven dat in de verborgen en systeembestanden gezocht moet worden.
  alle gevonden normal.dot bestanden verwijderen/hernoemen
  pc resetten
  word opstarten en hij zou het weer moeten doen.
 • Misschien hp scan to the web geinstalleerd ?
  Kijk eens op http://support.microsoft.com/kb/918165

  Jan Willem
 • Beste Jan Willem,
  Na het artikel gelezen te hebben ben ik er van overtuigd dat je het bij het rechte eind hebt. Op mijn pc is namelijk de share to web software geinstalleerd. Deze was meegeleverd bij een deskjet printer van HP. Na alle waarschuwingen ben ik echter nogal huiverig om in mijn register te gaan rommelen. Is het verwijderen van de betreffende software een oplossing of verander je daarmee het register niet en zal het probleem zich blijven voordoen.
  Groeten Piet van Hoek
 • Beste Piet,
  Indien je share to the web afzonderlijk kan de-installeren via je configuratiescherm en 'verwijder programma's' zou ik dit zeker proberen. kontroleer (na het opnieuw opstarten) dan of het bestand C:\Program Files\Hewlett-packard\Hp share-to-web\Hpgs2wnd.exe ook echt weg is.

  Jan Willem
 • Microsoft zou toch een extra patch voor dit probleem uitbrengen?
  Ik heb geen HP (daarom berichten niet echt gevolgd)maar ik meen dat aan een update gewerk wordt om dit probleem te verhelpen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.