Vraag & Antwoord

Anders (software)

pls bestanden afspelen

Anoniem
gwbonline
6 antwoorden
 • Hoi,

  Kan iemand mij vertellen hoe ik .pls bestanden kan afspelen? Ik zou graag willen luisteren naar een klassieke zender. De computer vraagt met welk programma ik het .pls bestand wil openen, maar geen enkele van mijn mediaspelers doet het.

  Ik heb:

  - Windows Media Player
  - Windows Media Player Classic
  - Alternative Realplayer
  - Alternative QuickTime
  - Zoomplayer
  - K-Lite Codec Pack

  Ondanks bovenstaand rijtje willen de bestande niet afgespeeld worden.
 • Voor .pls bestanden heb je Winamp nodig.
 • Ik kon eerder ook .pls bestanden afspelen met WMP Classic.
 • Ik weet het niet zeker, maar misschien lukt het ook door een codecpack te downloaden. Bijvoorbeeld K-Lite Mega Codec pack.
 • [quote:cb4670e18e="M Z"]Ik weet het niet zeker, maar misschien lukt het ook door een codecpack te downloaden. Bijvoorbeeld K-Lite Mega Codec pack.[/quote:cb4670e18e]
  Heeft ie al, en die heeft alleen te maken met het afspelen van mediabestanden. Een pls bestand is enkel een afspeellijst. Deze kun je inderdaad alleen met Winamp openen, voor zover ik weet.
 • [quote:9234e95b77="jweijde"]Deze kun je inderdaad alleen met Winamp openen, voor zover ik weet.[/quote:9234e95b77]Dan is er iets anders aan de hand, aangezien ik nu met MPlayer Classic naar een pls-stream aan het luisteren ben :wink:

  @ gwbosma: heb je iets veranderd waardoor het nu niet meer lukt? Wat gebeurt er als je de link naar de pls direct plakt in het Open-venster van MPlayer Classic?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.