Vraag & Antwoord

Anders (software)

[Word 2002] werkbalken

Anoniem
Ener Nestraa
6 antwoorden
 • Hoi,

  Wat ik ook probeer, bij elk Word-document dat ik open krijg ik de werkbalk redigeren te zien (vaak zwevend). Ik gebruik die balk bijna nooit en hij hoeft van mij zeker niet standaard tevoorschijn te komen. Ik zet hem telkens uit, maar hij komt telkens (ongevraagd en onnodig) weer terug.

  Hoe kan ik dit verhelpen?

  Alvast bedankt!

  René.
 • Kilk op beeld daarna op werkbalken daar neem je de onderste optie aanpassen nu haal je het vinkje bij redigeren weg .
  succes Tim
 • Bedankt!
 • Helaas, het zit toch anders. Het vinkje bij redigeren stond al uit. En nu ik iets beter oplet gaat die redigeren werkbalk niet altijd automatisch aan, alleen bij bepaalde (toegemailde) documenten. En dat doet hij jammergenoeg nog steeds…
 • Sorry ik weet er verder geen oplossing voor.
  Tim
 • Ik vermoedde al zoiets, want het vinkje bij Aanpassen doet hetzelfde als het vinkje in de lijst werkbalken.

  Het aan- of uitstaan van een werkbalk wordt opgeslagen in een sjabloon. Als je niet met sjablonen werkt, dan is dat normal.dot, de standaardsjabloon. Als je dan een document krijgt dat op een andere sjabloon is gebaseerd die toevallig ook op je pc staat (Office installeert een standaardlijst met sjablonen als je dat niet uitzet), dan krijg je de werkbalken te zien die in die sjabloon zijn opgeslagen. Je moet es kijken op welke sjabloon die toegstuurde bestanden zijn gebaseerd. Enige manier die ik ff kan bedenken is via de VBA-editor: Alt+F11 en dan linksbovenin (de projectverkenner) kijken welke sjablonen zijn geladen. Als daar een andere sjabloon (TemplateProject heet dat in mijn engelse office) dan normal.dot tussenzit, dan is in die sjabloon opgeslagen dat de werkbalk aanstaat. Open die sjabloon en zet de werkbalk uit, waarna ie altijd uit zou moeten staan, mits het niet is opgeslagen in het [i:3b27b70f5d]document[/i:3b27b70f5d] dat je krijgt toegestuurd, in welk geval je er weinig aan kan doen (okee, werkbalk verwijderen is wel erg rigoreus). Controleer het dan door een nieuw bestand te maken en die te baseren op de betreffende sjabloon.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.