Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

In Word2000 lange regels binnen pagina-breedte laten vallen.

r.bornkamp
11 antwoorden
 • Ik lees nogal eens wat teksten in via OmniPage11. De ingelezen tekst kan je naar Word (bij mij Word2000) doorsturen. Vroeger werd de tekst normaal met de bestaande standaard bladbreedte van Word ingelezen. De laatste tijd wordt om voor mij duistere redenen de tekst over de hele schermbreedte ingelezen, zonder op de ingestelde bladbreedte te letten. De regels over de schermbreedte zijn die zonder een regeleinde. Bij een regeleinde wordt wel afgebroken.

  Ik weet dat je op de een af andere manier de tekst binnen de de kantlijnen kan brengen, maar ik weet niet meer hoe…

  De standaard pagina-instelling is A4 met marges van 2,5 cm, maar daar trekken de ingelezen regels zich niets van aan. Ook bij gewoon een brief tikken is hetzelfde verschijnsel.

  Alvast bedankt voor elke tip.

  Rob
 • Is het niet gewoon een kwestie van uitzoomen tot de hele pagina in beeld past? Zet evt. de lineaal aan, zodat je kan zien of de zetbreedte in beeld past (bij standaardweergave, in pagina-weergave moet je gewoon de paginaborder kunnen zien). Word kan geen tekst buiten de zetbreedte plaatsen.
 • Bedankt voor je reactie, Paulus!

  Ik heb Word meestal in "normale weergave" staan en de lineaal "aan". Zó dikwijls schrijf ik nou ook niet brieven, maar volgens mij ging "vroeger" het typen automatisch op de volgende regel verder als je het punt "rechts inspringen" bereikt had. Nu kan je gewoon verder typen tot aan het eind van het scherm en dan pas gaat-ie naar de volgende regel.

  Als je overigens naar het scherm "afdrukweergave" gaat dan zie je dat de lange regels netjes worden verdeeld"(gewrapt) over de beschikbare ruimte. Maar m.i. ging dat vroeger in de "normale weergave" stand ook zo!

  Rob
 • Ik zie al hoe ik het kan reproducren: door in het menu Opmaak - Alinea een negatieve rechterindent in te stellen. Omnipage wil nogal es met de opmaakdingen goochelen om zo goed mogelijk de originele paginaweergave na te kunnen bootsen. En ik denk dat die instelling op de een of andere manier ook in je normal.dot (standaardsjabloon) terecht is gekomen. Als je die opzoekt (zit in je profilemap: c:\documents en settings) en opent, dan kun je daarin het opmaakprofiel Standaard bijwerken als die inderdaad een negatieve rechterinspringing heeft en dan normal.dot opslaan. Dan ben je er voor nieuwe documenten van verlost.
 • Ehhh… ik ben maar een eenvoudige gebruiker, ik kom in principe zo weinig mogelijk aan allerlei instellingen, omdat ik dan nauwelijks weet wat ik doe :-(
  Als ik Winword.doc open, dan heb ik op de lineaal links boven elkaar 3 'tabs':
  bovenste: 1e regel inspringen
  middelste: verkeerd-om inspringen
  alleronderste: links inspringen

  En rechts alleen maar een 'tab': rechts inspringen.

  Als er iets niet goed is, hoe verander ik dat dan?

  Rob
 • In de menubalk zit een knop Opmaak, je kan daaronder kiezen voor Alinea (2e optie). Op het eerste tabblad kun je Inspringing en Spatiering instellen. Halverwege staat Inspringing - Rechts en daar zou dan een negatieve waarde moeten staan. als je die op 0 zet, dan zou je probleem opgelost moeten zijn. Maar dat geldt dan alleen voor het document waarin je aan het werken bent. als je een nieuw bestand maakt, dan zit die inspringing (uitspringing eigenlijk) er weer in en lopen de regels weer extreem rechts door voorbij de marge. Om dat te voorkomen moet je de instelling in de standaardsjabloon veranderen (daarop worden alle nieuwe documenten gebaseerd als je op de werkbalk op Nieuw leeg dopcument klikt of Word start). Laat eerst even weten of die negatieve waarde (-4,3 cm ofzo) daar inderdaad staat, dan leg ik stap voor stap uit hoe je dat vanuit Word in de standaardsjabloon kan veranderen.
 • Helaas, Paulus, dat is het niet. De inspringing links en rechts staan allebei op 0 (nul).
  Weet je nog andere mogelijkheden die verkeerd kunnen staan?

  Rob
 • Terwijl ik aan het klooien was kwam de Helpfunctie met de suggestie om op Shift-F1 te drukken en dan op de tekst te klikken, dan kon je het opmaakprofiel zien. Heb ik uiteraard direkt gedaan, en dan zie je bij de doorlopende tekst:
  Allinea opmaakprofiel: Inspringen: links 0 cm, links uitlijnen
  Direkt toegepast: rechts -0 cm (!)
  Verder nog wat over tekenopmaak, maar dat klopt wel.

  Ik was al blij, maar dat was te vroeg… Ik heb de tekst gemarkeerd en alles op 0 gezet. Nu gaf Shift-F1: Inspringen: links 0 cm, rechts 0 cm, links uitlijnen. En de tekst bleef doorlopen.

  Dus dat is het kennenlijk ook niet…

  Rob
 • Probeer dit eens:

  Extra -> Opties -> Tabblad Weergave. Onderin vind je "Opties voor Overzichts- en Normaalweergave". Ik vermoed dat hier de optie "Terugloop volgens venster" staat aangevinkt. Als dat zo is, dan is uitschakelen voldoende om je probleem op te lossen…
 • Verdraaid! Het was bij mij een ietsje anders; onderin staat:
  Maximale breedte en dat was aangevinkt… En nu ik dit weggehaald heb is alles weer als vanouds.
  Heel erg bedankt, (Meneer) Ed! En Praatpaal natuurlijk ook!

  Rob
 • [quote:061deb6f51="r.bornkamp"]Verdraaid! Het was bij mij een ietsje anders; onderin staat:
  Maximale breedte en dat was aangevinkt… En nu ik dit weggehaald heb is alles weer als vanouds.
  Heel erg bedankt, (Meneer) Ed! En Praatpaal natuurlijk ook!

  Rob[/quote:061deb6f51]
  Tja, ik was vergeten te melden dat ik in Word 2003 had gekeken, maar graag gedaan. En ik denk dat je [b:061deb6f51]Paulus[/b:061deb6f51] bedoelde ;)?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.