Vraag & Antwoord

Anders (software)

TWEAKUI maakt er een rotzooi van!

Anoniem
perloc
12 antwoorden
 • Gisteren 2 programma's gedownload: Tweakui voor WinXP en Registry Mecanic. mijn Op-sys is WinXP. Vanmorgen beiden geinstalleerd (en Registry Mecanic betaald) en daarna RM gestart, fouten verbeterd, daarna TweakUi gestart een enkele setting veranderd (o.a. balloons weg) en daarna op de andere partitie Win2000 gestart. Daar ook RM geinstalleerd en gestart, fouten verbeterd maar Tweak NIET geinstalleerd. Na terugkeer naar WinXP bleek het volkomen veranderd, te beginnen vanaf de desktop. Ik had classic desktop, nu was het dat blauwe XP desktop. Van de globaal 30 icons op het scherm waren er nog maar 5 over, Internet zou ik opnieuw moeten installeren. Ik heb niet verder gekeken, reboot F8 en de boot met de "last known working startup" of zoiets (ik weet de exacte frase niet meer) gekozen, maar WinXP blijft de veranderde XP opstarten. Was er niet een mogelijkheid om te kiezen welke last Windows (van gisteren bijvoorbeeld) je wilt opstarten?

  LAAT HET IN IEDER GEVAL EEN WAARSCHUWING ZIJN: TWEAKUI DEUGT NIET!!! Of wees er heel erg voorzichtig mee en maak een image voordat je met Tweak gaat sleutelen!! Ik wil zijn oude vertrouwde scherm terug, met alle functionaliteit, maar denk dat ik helemaal opnieuw moet beginnen. Dat het probleem niet in Registry Mecanic schuilt wordt bewezen doordat na starten en verbeteren van fouten in Win2000 met RM, deze normaal werkt!!

  Tweak gaat regelrecht de prullebak in. Ik wil met een tool iets verbeteren, niet verslechteren!!

  Iemand een idee hoe ik de oude versie weer terugkrijg?
  MVG perloc
 • Probeer systeemherstel eens. Ik heb overigens nog nooit problemen met TweakUI gehad.
 • Hoe doe je systeemherstel? Nooit gebruikt!
  En hoe en waar kan ik dat starten? Dat gaat toch met de f8 key?
 • systeemherstel doe je door:

  Start –> alle programma's –> bureauaccesoires –> systeemwerkset –> systeemherstel

  de rest wijst zich vanzelf wel denk ik. Zet wel terug naar de datum waarop je nog niets ana je pc had veranderd met TWEAKUI :wink:
 • System restore: Dat is een goeie! Die moet ik in de gaten houden! Gelukt!
  Maar ut werkt natuurlijk niet als WinXP niet meer is op te starten. Of toch wel?
  Anyway, dank voor de hint!
  MVG perloc
 • Ik vraag met toch af of je niet iets te makkelijk conclusies trekt. Tweakui veroorzaakt maar zelden problemen. Registry tools kunnen een windows installatie daarentegen gemakkelijk om zeep helpen. Dat je de default desktop terugkrijgt, kan er ook op wijzen dat je account beschadigd is, en dat windows of een nieuw heeft aangemaakt, of de huidige teruggezet naar default waarden.
 • Ik zal de laatste zijn te beweren dat je ongelijk hebt Gerben. Maar wat Registry Mecanic (RM) heeft gedaan kan ik moeilijk terugbrengen naar de problemen die waren ontstaan. Onmogelijk is dat natuurlijk niet want RM heeft meer dan 100 fouten opgeruimd. Ik geef toe dat ik wel in Tweak (waar ik in het verleden ook uitstekende ervaringen mee had) een paar dingen, eerder 3 dan 5 heb veranderd waarvan een was, om de ballonnen de "disable-n". Ik had ook gezien dat een heel aantal logos in de startbalk rechts waren verdwenen, o.a. ZoneAlarm, terwijl wel mijn virusscanner F-prot en een enkele andere aanwezig was. Ik heb ook Control Panel opgestart en zag dat wel alle mappen aanwezig waren maar niet de bijbehorende logos, dus er waren alleen maar die gele mappen te zien, en tevens dat maar bij een paar de aanduiding van de functie aanwezig was.
  Zoals ik schreef heb ik PM ook in de andere partitie Win2000 geinstalleerd en opgestart, en ook daar vond hij meer dan 100 fouten die allemaal zijn verwijderd. Maar Win2000 functioneerde nadien volkomen normaal. Dus mijn conclusie dat het Tweak was die de boel in de war heeft gestuurd was toch niet zo onlogisch…. We zullen de waarheid wel nooit weten. Maar ik ben wel huiverig geworden voor TweakUI. Om erachter te komen zou ik het runnen van Tweak nogmaals moeten doen.

  En om even op die Tweak terug te komen: ik wilde de ballonnen weg hebben die bij een boot onderin de balk verschijnen, met in een de verpletterende mededeling, alsdat mijn computer in gevaar zou zijn (!!!) omdat ik de updates heb uitgeschakeld, en ik heb tevens tevergeefs gezocht naar een mogelijke "setting" om uniformiteit te krijgen in de presentatie van de files in Windows Explorer, namelijk details. Al die logos en plaatjes, daar kan ik geen wijs uit worden maar wel uit een alfabetische volgorde.

  MVG perloc
 • Die melding over updates komt van het security center. Kun je disablen in de services.

  Ik heb gewoon slechte ervaringen met registry tools. De registry is de achilleshiel van windows, dus als er ook maar iets mis gaat, ben je gewoon goed de lul.
 • [quote:0cf1e32707="gerben"]Die melding over updates komt van het security center. Kun je disablen in de services.

  Ik heb gewoon slechte ervaringen met registry tools. De registry is de achilleshiel van windows, dus als er ook maar iets mis gaat, ben je gewoon goed de lul.[/quote:0cf1e32707]

  Ik ben ook redelijk huiverig voor bepaalde software en bijbehorende acties; zaken als register cleanen, bios flashen, firmware updaten behoren niet tot mijn favorieten…….
  Maar….., er zijn natuurlijk aardig wat lieden die veel software installeren en evenzoveel er later weer afknikkeren. Dit levert doorgaans een behoorlijk vervuild register op.
  Is het gebruik van een registry cleaner zo link? Je kunt toch "gewoon" de laatste versie terugzetten als 't de mist in gaat? System Restore b.v……
  Of zie ik iets over 't hoofd?
 • Als windows niet meer wil starten, kun je gewoon weinig meer. En dan heb je weinig aan system restore, of registertool backups.
 • [quote:426b7384f1="gerben"]Als windows niet meer wil starten, kun je gewoon weinig meer. En dan heb je weinig aan system restore, of registertool backups.[/quote:426b7384f1]

  Heeft Win op een FAT32 dan toch niet het grote voordeel dat je met een opstartdiskette nog wat redden kan…………???
 • NTFS-drives zijn prima te lezen vanaf de windowscd of een winPE-cd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.